Nordsee

Nordsee

Regio in Duitsland

De regio Nordsee is een gebied in het noorden van Duitsland. Deze streek heeft unieke kenmerken en is mede daarom een prima locatie om de vakantie door te brengen. De Noordzee biedt de vakantieganger diverse vormen van vermaak, van een dagje waterpret tot het maken van een tocht per paard over één van de zandstranden.
Als je ervoor kiest om een vakantiehuis in de nordsee regio te huren dan zal je erachter komen dat dit deel van Noord-Duitsland de moeite meer dan waard is. Toch treft je hier maar relatief weinig Nederlanders, duidelijk een zaak van onbekend maakt onbemind!
Ook het binnenland is prachtig met volop mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Wat verder gelegen zijn enkele leuke Duitse steden. Als u een eigen auto heeft dan zijn deze op zich wel goed bereikbaar en zeker de moeite waard. Kortom de Nordsee is een prima vakantiebestemming op slecht enkele uren van ons eigen land.


Toerisme

Het noorden van Duitsland is een regio die maar weinig mensen aandoen voor een vakantie. Dit is er jammer want op deze manier blijft de Nordsee regio met het achterland van Ostfriesland een onbekende vlek op de landkaart.
Deze Duitse regio heeft zoveel te bieden aan verschillende doelgroepen. In dit artikel kunt u dan ook wat nadere informatie vergaren over dit gebied. De zee bijvoorbeeld leent zich voor verschillende activiteiten. Natuurlijk kunt u aan het strand van de Noordzee in Duitsland prima een dagje genieten van de zon. Maar bent u een fanatiek surfer dat is de Nordsee de juiste plek om de vakantie door te brengen. Huur een vakantiewoning in Cuxhaven of Bujadingen en u staat zo op uw surfplank in de zee. Ook kunt u er prima met een kano de kust van Noord-Duitsland verkennen. Voor de echte waaghalzen is er kite surfing en bent u een fanatiek visser dan kunt u met de boot een leuk dagje vissen in de Noordzee.
Als u een accommodatie heeft geboekt in de Nordsee regio dan zijn levendige steden als Hamburg en Bremen te bereiken middels een autorit van circa 1,5 uur.
Wilt u liever actief de natuur van Ostfriesland verkennen dan is het goed te weten dat er prachtige fietsroutes te vinden zijn. Maar ook de wandelroutes langs de kust van de Nordsee zijn het lopen zeker waard. Voor de vijftigplussers is Nordic-Walking een goede tip. Dit is heerlijk ontspannen genieten van de zee als u een leuke wandeling over het strand maakt.
We kunnen dan ook stellen dat de Nordsee regio in Duitsland een heerlijke plek is om de vakantie door te brengen. Vooral nu nog niet al te veel toeristen de weg richting Noord-Duitsland hebben gevonden is het hier prima toeven.

Provincie

Nordsee

Oppervlakte

-

Aantal inwoners

-

Hoofdstad

-

Plaatsen in Nordsee