Teutoburgerwoud

Teutoburgerwoud

Regio in Duitsland

Het Teutoburgerwoud is laaggebergte welke iets boven centraal Duitsland is gelegen. De gebergten en historische stadjes maken dit tot een gewild gebied om de vakantie door te brengen.
De bergrug is in totaal net iets meer dan honderd kilometer lang en de recreatieve voorzieningen in deze heuvelachtige omgeving zijn immens. De toeristenbranche speelt handig in op de natuurlijke voorzieningen die deze regio van oudsher komt, maar de laatste decennia  worden er in rap tempo nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd en dit maakt het dat behalve Duitsers ook steeds meer Nederlanders een vakantiehuis huren in het Teutoburgerwoud. Behalve de prachtige natuurparken komen mensen hier om een actieve vakantie te combineren met een bezoek aan één van de kuuroorden die hier te vinden zijn. Dus wil je graag de vakantie eens doorbrengen in Duitsland maar zoek je naar een gebied waar voldoende te zien en te doen is maar tegelijkertijd nog relatief onbekend. Dan is het Teutoburgerwoud een gebied om je een nader op te oriënteren!


Toerisme

Ben je op zoek naar een leuke plek in het Teutoburgerwoud waar bovendien een aanbod van vakantiewoningen te vinden is dan zijn er verschillende dorpjes en historische stadjes die hieraan kunnen voldoen. De plaats Brakel bijvoorbeeld is pittoresk en boordenvol charme. En zo zijn er uiteraard meerdere alternatieven!
De toeristensector heeft de natuurparken van het Teutoburgerwald naar voren geschoven als kernpunt voor de toeristische sector. Ze hebben een punt want de bosrijke gebieden tegen de heuvels van het laaggebergte zijn alle seizoenen leuk om aan te doen. Maar tegelijkertijd maakt de natuur in dit deel van Duitsland het dat andere pluspunten van de regio nogal eens onbenoemd blijven.
De thermen in het Teutoburgerwoud zijn bij de echte doorgewinterde liefhebber van een wellness arrangement vermoedelijk wel bekend. Bij het gros van de toeristen zal dat niet het geval zijn. Er zijn schitterende resorts te vinden waar u kunt genieten van de thermale baden met mineraalwateren, deze zijn weldadig en wat is er nu fijner om een dag actief in de natuur af te wisselen met een weldadige behandeling in verfrissende natuurbaden.
Een stad bezoeken tijdens uw vakantie in deze Duitse regio. Doe dan Paderborn eens aan. Deze is prima te voet te verkennen en het stadscentrum heeft een natuurlijke grandeur. En zo zijn er meer leuke plaatsen te vinden in het Teutoburgerwoud, maak een kleine selectie welke dorpen en historische steden u graag zou willen bezoeken. Diversiteit geeft immers kleur aan uw vakantie!

Provincie

Teutoburgerwoud

Oppervlakte

820 km2

Aantal inwoners

n.b.

Hoofdstad

geen

Plaatsen in Teutoburgerwoud