Thüringen

Thüringen

Regio in Duitsland

Ga eens op vakantie in Thüringen, onbekend maakt onbemind

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in Thüringen huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in dit deel van Duitsland kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.


Erop uit vanuit een vakantiehuis in Thüringen
Centraal in Duitsland gelegen treft u een prachtig gebied aan welke zich uistekend leent voor het doorbrengen van een vakantie. Een bekende vakantiestreek in dit deel van Duitsland is Thüringen, het aanbod van vakantiehuisjes in deze regio is dan ook zeer divers.
Deze regio is zeer divers en heeft de vakantieganger dan ook veel te bieden. Historie, cultuur, de traditionele Duitse keuken en niet te vergeten een diverse natuur. Altijd al eens op vakantie willen gaan in Duitsland ? Reserveer dan eens een vakantiewoning in Thüringen.

Wandelen en fietsen tijdens uw vakantie in Thüringen
Voor de actieve vakantieganger is Duitsland een perfect land om de vakantie door te brengen. Populair zijn dan ook vooral het wandelen en fietsen. Als u besluit een vakantiehuisje in Thüringen te huren is het ook zeker aan te bevelen uw fiets mee te nemen.
De bekendste regio om actief bezig te zijn is het Thüringer Wald, hier kunt u prachtig actief bezig zijn tijdens uw vakantie in deze Duitse regio. Er zijn diverse wandel- en fietspaden welke u door prachtige groene bossen leidden. Maar ook kunt u met uw fiets de bergen van de regio Thüringen in. De paden zijn goed begaanbaar en de natuur zeer divers. Actief bewegen is hier dan ook prima te doen. Het is voor de vakantiegangers dan ook mogelijk om een recreatiewoning te huren midden in de natuur van Thüringen.
Het klimaat van Duitsland leent zich bovendien uitstekend tot het maken van leuk wandel- of fietstochten. Dus voor een actieve vakantie is het hier prima toeven.

Cultuurvakantie doorbrengen in de regio Thüringen
Als u op vakantie bent wilt u graag op cultureel vlak het één en ander bekijken. Duitsland heeft in dit genre de toerist dan ook meer dan voldoende te bieden. En als u een vakantiewoning huurt in de Thüringen zult u merken dat deze regio hierop geen uitzondering is.
Er zijn twee steden in deze regio welke we speciaal even willen noemen. Dit zijn Erfurt en Weimar. Als u in Thüringen op vakantie bent doet u er dan ook verstandig aan deze plaatsen te bezoeken.
Erfurt is een grote plaats en heeft veel cultuur en geschiedenis welke u als toerist kunst aanschouwen. Vooral als u graag wat architectuur wilt bewonderen tijdens uw vakantie in Duitsland is Erfurt een prima plek om een dagexcursie naar te ondernemen. Er zijn hier diverse oude vakwerkhuizen te bezichtigen welke de tand des tijds goed hebben doorstaan.
De absolute topper van de stad om te bezoeken is toch Sint Marien Dom. Deze oude kerk is een ijkpunt onder de inwoners.
Een andere leuke stad om tijdens uw vakantie in Thüringen te bezoeken is Weimar. Naast de vele oude gebouwen welke u kunt bezichtigen herbergt het o.a. het Goethe museum, bezoek deze eens, als u een museumliefhebber bent zult u zich hier prima vermaken.
Weimar is een stad welke prima te bekijken is in één dag. Tegen de avond kunt u das alweer bij uw vakantiehuis in de regio Thüringen terugkeren.

Met het hele gezin op vakantie in Thüringen
Als u besluit een bungalow te boeken in Duitsland maar in ogenschouw wilt nemen dat uw kinderen ook een leuke vakantie moeten kunnen doorbrengen dan is de regio Thüringen een prima idee. Wij raden u dan aan een huisje op een vakantiepark te huren welke gericht zijn op het ontvangen van kinderen. Een verwarmd zwembad hebben deze parken vrijwel zonder uitzondering en ook is er dikwijls een animatieteam aanwezig welke elke dag weer diverse activiteiten aanbieden. Zelf heeft u dan wat tijd voor u zelf welke u zelf kunt gaan invullen. Een vakantie in Thüringen is daarom leuk voor jong en oud.
Ook als u een uitstapje in de regio wilt maken is er voldoende te doen in deze bruisende regio van Duitsland. Er zijn diverse pretparken waar uw kinderen zich prima zult vermaken. Maar als u iets educatiefs wilt doen tijdens uw vakantie in Thüringen dan is een bezoek aan een druipsteengrot of één van de vele musea wellicht een prima alternatief. Moe maar voldaan zult u na een drukke dag met veel indrukken tegen de avond weer terugkeren bij uw vakantiewoning in Thüringen en tot de eindconclusie komen dat deze regio in Duitsland een garantie is voor een leuke vakantie.


Toerisme

Provincie

Thüringen

Oppervlakte

16.171 km2

Aantal inwoners

2.240.000

Hoofdstad

Erfurt

Plaatsen in Thüringen