Weserbergland

Weserbergland

Regio in Duitsland

De regio Weserbergland bevindt zich centraal gelegen in Duitsland. Voor buitenmensen is dit een aantrekkelijk gebied om de vakantie door te brengen. Want alles wat het land zo mooi maakt is hier te vinden. Weserbergland kun je dan ook gerust omschrijven als een soort micro regio van wat Duitsland te bieden heeft. De glooiende omgeving en de leuke dorpjes en kleurrijke steden maken het een genot om hier te verblijven.
Als je een vakantiewoning hebt geboekt in het Weserbergland dan kun je deze hele streek ook perfect met de auto verkennen. Vooral voor wandelaars zijn er perfecte faciliteiten gefaciliteerd maar het toerisme wordt hier toch steeds belangrijker, de regio wordt steeds beter gevonden door Duitsers enerzijds en anderzijds zijn het de Nederlanders die ervoor kiezen hier de vakantie door te brengen. De verwachting is dan ook dat de gestage toeloop van toeristen richting het Duitse Weserbergland de komende jaren dan ook wel zal doorgroeien.


Toerisme

Stel je denkt erover om een vakantiehuis te huren in de regio Weserbergland. Dan zal je graag willen weten wat er te zien en te doen is in dit deel van Duitsland.
Het leuke van dit gebied is dat het bijna alles wat de vakantie doorbrengen bij onze oosterburen zo leuk maakt hier te vinden is. Als je graag te voet een gebied wilt verkennen dan moet je de Weserbergland-weg bewandelen. Deze route loopt door de gehele streek en wat het zo uniek maakt is dat de route niet door paaltjes gemarkeerd wordt maar dat de ondergrond groen is gemaakt. Het wandelpad kwijtraken is dus niet mogelijk. De wandelroute is in totaal circa 225 kilometer lang en het hele traject in één keer belopen is iets wat maar weinig toeristen doen. Als u de vakantie in Weserbergerland doorbrengt dan is het ook aan te raden om één of twee trajecten van deze route uit te kiezen. In de wintermaanden kun je hier bovendien perfect langlaufen. De wandeling (of toch op de lange latten)  voert u door prachtige natuurparken (zoals Solling-Vogler en/of Münden), oude stadscentra en historische kastelen.
Ook is er het Weser-Fietspad of zoals de Duitsers het benoemen de Weser-Radweg. Deze route is een goede 500 kilometer lang en is aangelegd om de toeristen kennis te laten maken met de regio Weserbergland. De fietsroute is prima aangeduid en leidt u langs leuke dorpjes met authentieke vakwerkhuizen en is geschikt voor jong en oud. Ook de rivier de Weser die door de regio meandert is prachtig en bovendien de naamgever van dit gebied. Als u hier de vakantie doorbrengt moet u ook het hoogste punt van de regio eens aandoen. Dit is de Solling en met zijn bijna 530 meter hoge top heeft u prachtige uitzichten over dit deel van Duitsland.

Provincie

Weserbergland

Oppervlakte

-

Aantal inwoners

-

Hoofdstad

-

Plaatsen in Weserbergland