Zwarte Woud

Zwarte Woud

Regio in Duitsland

heerlijk genieten tijdens uw vakantieperiode in het Zwarte Woud

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in het Duitse Zwarte Woud huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in deze regio van Duitsland kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.

Voor het aanbod van vakantiehuizen in het Beierse Woud bent u bij ons aan het juiste adres!

Huur een vakantiehuis in het Zwarte Woud voor een diverse vakantie

Duitsland is een land met veel verschillende regio’s waar u uw vrije tijd kunt doorbrengen. Veel mensen denken er over om een vakantiehuis te huren bij onze oosterburen. Maar voordat u dit doet moet u wel nadenken in welke regio u een huisje zou willen boeken.
Het Zwarte Woud is misschien wel het antwoord op uw vraag. Deze streek heeft veel te bieden voor de toerist. Natuurlijk staat het bekend om zijn prachtige natuur maar er is veel meer te beleven en heeft bovendien een aanbod van erg leuke vakantiehuisjes welke te huur zijn. Hieronder geven wij u enige aanvullende informatie over deze prachtige Duitse vakantieregio. Het Zwarte Woud is een vakantieregio voor het hele jaar door. Ook het aanbod van vakantiehuizen speelt hier prima op in.

Wie natuur zegt denkt aan het Zwarte Woud voor het doorbrengen van een vakantie
Het is absoluut waar, Duitsland heeft diverse streken welke bekend staan om de prachtige natuur. Maar één van de belangrijkste regio’s op dit vlak is toch wel het Zwarte Woud. Veel mensen kiezen hier dan ook een vakantiewoning uit het aanwezige huuraanbod.
Het landschap van het Zwarte Woud is zeer divers. Natuurlijk zijn er vele bossen zoals u uit de naam al kunt opmaken. Maar behalve dat het een bosrijk gebied is zal de toerist ervaren dat er een combinatie is van vele soorten landschappen. Groene weidelanden, prachtige wijngaarden op glooiende heuvels en waterpartijen welke zich een weg meanderen door het landschap van het Zwarte Woud. Het huren van een vakantiehuis midden in de natuur van deze Duitse regio is dan ook een aanrader. U kunt dan de dag beginnen met een leuke wandeling of fietstocht direct vanuit uw chalet of bungalow in het Zwarte Woud.

Een gezinsvakantie doorbrengen in het Zwarte Woud
Ook uw kinderen kunt u laten kennismaken met de overweldigende natuur in deze centraal gelegen regio van Duitsland. Maar voor uw kroost is er nog veel meer te beleven tijdens de vakantie in het Zwarte Woud.
Vooral als u een bungalow huurt op een vakantiepark zult u merken dat er hier doorgaans veel te beleven is voor kinderen. Zwemmen, tennissen, een overdekte speeltuin. Vaak is dit allemaal te vinden op een bungalowpark in het Zwarte Woud. Dus mocht het weer een keer niet meewerken dan zult u zich met het hele gezin nog prima kunnen vermaken in dit deel van Duitsland.
Maar naast de vakantieparken van het Zwarte Woud kunt u met uw kinderen ook de regio intrekken. Er zijn een aantal pretparken te vinden. Maar ook interessante musea welke uw vakantie in Duitsland ook nog een educatief karakter meegeven.

In de winter op vakantie in het Zwarte Woud
Ook in het laagseizoen is deze streek van Duitsland een prima locatie voor het doorbrengen van uw vakantie. Het Zwarte Woud leent zich uitstekend voor het doorbrengen van een wintersportvakantie. Bijkomend voordeel is dat de huurprijzen van een vakantiewoning dicht bij de skipiste over het algemeen beste redelijk te noemen zijn. Naast langlaufen kunt u hier dus prima skiën. Bovendien zijn er verschillende pistes voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. Ook snowboarden is hier prima te doen tijdens uw vakantie in het Zwarte Woud. Huur dus eens een vakantiehuis tijdens de winter in dit deel van Duitsland. Duizenden mensen uit Nederland zijn u al voor gegaan.


Toerisme

Provincie

Zwarte Woud

Oppervlakte

11.400 km2

Aantal inwoners

Hoofdstad

Freiburg

Plaatsen in Zwarte Woud