Champagne Ardennen

Champagne Ardennen

Regio in Frankrijk

De Champagne-Ardennen zijn een regio in het noorden van Frankrijk. Ze grenst tegen België aan en is dan ook een prima  bestemming voor een leuke vakantie.
De streek is wereldberoemd om de Champagnes, deze heeft hier namelijk haar oorsprong. Wat natuurlijk ook wel duidelijk gezien het de naam van de regio met zich mee draagt.
Als je een vakantiehuis huurt in de Champagne Ardennen te Frankrijk dan zal je versteld staan van het diverse natuurschoon wat er hier te vinden is. De glooiende heuvelruggen met het groene bosrijke gebied maakt dit tot een waar paradijs voor een ieder die er te voet om met de fiets op uit wil trekken.
De Champagne-Ardennen staan ook bekend om haar landhuizen en kastelen. Door de regio heen zijn er nog diverse te vinden en als u van oude gebouwen met een verhaal houdt dan doet u er goed aan om eens enkele van deze historische bouwwerken te bezoeken.
Het unieke karakter van de Champagnestreek in Frankrijk is ook af te lezen uit de registraties in de Unesco Erfgoedlijst, maar liefst vijf vermeldingen zijn er te vinden. Waaronder enkele in de hoofdstad van deze regio Reims.


Toerisme

Buitenmensen die de vakantie doorbrengen in de Champagne Ardennen zullen zich helemaal thuis voelen in deze streek. Het achterland leent zich uitstekend voor het verkennen per voet en fiets. Er zijn diverse fietsroutes maar ook prachtige wandelpaden die u een goede indruk geven van de schoonheid van deze regio.
Als u ervoor kiest een vakantiewoning in Champagne-Ardennen te huren dan kunt u ook op een andere manier de streek verkennen. Wat dacht u van een leuke tocht op een quad of huur een “lelijke eend” en verken met dit icoon de regio. Vanuit de lucht is het ook mogelijk om het gebied te overzien. Maar een rondvlucht per vliegtuig of kies voor een ballon. Voor de echte waaghalzen is het ook nog mogelijk om als duopassagier een tocht met een deltavlieger te maken.
Op cultureel vlak doet u er goed aan om één van de fraaie steden te bezoeken die de Champagne Ardennen rijk is. De hoofdstad Reims heeft veel te bieden op het gebied van architectuur. Maar Langres is ook erg boeiend en de vestingmuren van deze stad verraden al een stukje van de roerige geschiedenis van deze plaats. Ook Sedan is wat dat betreft een aanrader. Heden en verleden kruisen elkaar tijdens het verkennen van deze stad.
Maar als u in dit deel van Frankrijk verblijft moet u natuurlijk ook één van de lokale champagneboeren bezoeken. Er zijn prachtige landerijen met wijnhuizen aan te doen. Niet allen kunt u hier een rondleiding krijgen om te leren hoe de drank gemaakt wordt. U kunt ook de Champagne proeven al dan niet onder het genot van een heerlijk etentje.
Kortom; breng de vakantie eens door in de Champagne-Ardennen en ontdek hoe mooi het noorden van Frankrijk is!

Provincie

Champagne Ardennen

Oppervlakte

25.700 km2

Aantal inwoners

circa 1.400.000

Hoofdstad

Châlons-en-Champagne

Plaatsen in Champagne Ardennen