Corsica

Corsica

Regio in Frankrijk

Corsica is een eiland wat toebehoort aan Frankrijk. Door zijn ligging tussen dit land en Italië in de Middellandse Ze maakt dit tot een plek met een unieke voetafdruk. Het is niet te vergelijken met één van de regio’s op het vasteland.
Het bergachtige karakter maakt Corsica tot een prima plek om te wandelen en ook de sportieve fietser zal zich hier kunnen vermaken want zowel wielrennen als mountainbiken zijn hier prima te beoefenen. De kustlijn van het eiland biedt een divers aanblik, grillige rotsformaties met liefelijke baaitjes en verscholen stranden.
De meeste mensen die een vakantiehuis huren in Corsica kiezen ervoor om dit dicht aan de zee te doen. Maar ook in het binnenland zijn leuke authentieke accommodaties te vinden waar je kunt verblijven en veel privacy hebt. Op het eiland zijn maar liefst twee bergtoppen te vinden die hoger dan 2,5 kilometer zijn. Als bergwandelaar kunt u hier uw hart ophalen en wat is er leuker om na een inspannende wandeling beloond te worden met fantastische vergezichten over Corsica en de Middellandse Zee. Voor een unieke stukje en separaat gelegen stukje Frankrijk bent u op dit eiland op de juiste plek.


Toerisme

Corsica wordt in de periode van de tweede helft april tot eind oktober frequent bezocht door toeristen. Ook in het laagseizoen zijn er nog mensen te vinden die hier de vakantie doorbrengen, dit zijn vooral mensen die komen voor de rust en de natuur.
In het hoogseizoen boeken veel mensen een vakantiewoning op Corsica om te genieten van de zon en de schitterende zandstranden en natuurlijk het eilandgevoel. Naast veel vakantiegangers uit diverse Europese landen brengen in de zomermaanden ook veel Fransen zelf de vakantie door op Corsica.
Aan de westzijde van het eiland bevindt zich natuurpark Scandola, dit is een kleine twintig vierkante kilometer groot en bestaat naarst het land ook deels uit water. De hier gelegen eilandjes liggen als robijnen te flonkeren in de zee en er zijn fraaie grottenstelsels te bezoeken. Dit unieke stukje Corsica staat trouwens op de Unesco Erfgoedlijst.
Wilt u een stad bezoeken op het eiland dat is Calvi toch wel een naam die u moet noteren. Plan een dagje naar deze plaats tijdens uw vakantie. Ook het iets grotere Bastia met zijn toeristische haven en oude stadcentrum is de moeite van het bezoeken waar tijdens uw vakantie op Corsica. Dit Franse eiland heeft jong en oud wel wat te bieden en dit maakt het dan ook zeer geschikt voor een gezinsvakantie.

Provincie

Corsica

Oppervlakte

8.680 km2

Aantal inwoners

circa 321.000

Hoofdstad

Ajaccio