Agde

Agde

Plaats in Frankrijk

Wie een vakantie dicht bij de kust in Frankrijk wil doorbrengen doet er goed aan eens aan Agde te denken. Dit is een gemeente in de regio Languedoc-Roussillon.
Het gelijknamige stadje ligt maar enkele kilometers van de Franse kust en deze regio is dan ook populair bij toeristen. Het aanbod van vakantiehuizen in en rondom Agde is dan ook zeer divers.
Deze plaats valt trouwens onder het departement Hérault en is tevens een goede plek om een trip naar de Provence te ondernemen.
Ook het Canal du Midi ligt aan Agde en in de zomermaanden is hier het nodige watertoerisme te vinden.


Toerisme

Waterrecreatie, prachtige natuur, cultuur en architectuur. Het zijn zomaar wat woorden die in combinatie met de plaats Agde bij elkaar aansluiten. Mede daarom trekken jaarlijks veel vakantiegangers naar deze streek van de Languedoc.
Ook families met kinderen kunnen een leuke vakantie hebben, in de buurt van Agde zijn diverse vakantieparken te vinden waar men een bungalow kan huren voor het hele gezin.
Vanuit Nederland en België is de Languedoc per auto goed bereikbaar, wel is het verstandig om wellicht één overnachting op te nemen in heen- en terugreis. Maar als u graag wat sneller reist dan is het ook mogelijk per vliegtuig deze kant op te komen. Onder andere kunt u vliegen op Carcasonne.
Al met al is het erg leuk om een keer een vakantiewoning te boeken in de omgeving van Agde.

Plaatsnaam

Agde

Aantal inwoners

circa 22.500