Argeliers

Argeliers

Plaats in Frankrijk

Argeliers is een dorp in de regio Languedoc, dit gebied is te vinden in het zuiden van Frankrijk. Als u overweegt in deze Franse streek de vakantie wilt doorbrengen en u zoekt een plek waar de belangrijkste faciliteiten te vinden zijn maar verder vooral wilt genieten van de omgeving dan is Argeliers een prima bestemming.
De gebouwen in dit dorp geven het een authentieke uitstraling en te voet kunt u alle voorzieningen prima aandoen.
In Argeliers is een supermarkt en drogisterij te vinden en ook zijn er meerdere horecagelegenheden te vinden van uiteenlopende soort. Van een drankje op een gezellig dorpsterras tot een heerlijke maaltijd waar de Franse Keuken weer goed uit de verf komt.
Huur een vakantiewoning in Argeliers en ervaar van de regio Languedoc.


Toerisme

Verblijf je tijdens je vakantie in Argeliers dan bivakkeer je in een leuk Frans dorp waar je heerlijk tot rust kunt komen. De aangename temperaturen en het fraaie binnenland maken van de plek een prima vakantiebestemming.
Heft heeft er ook mee te maken dat je vanuit deze plaats prima de diverse toeristentrekkers kunt bezoeken. Het Canal du Midi bijvoorbeeld is dusdanig uniek dat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Je kunt een boottochtje over dit kanaal maken maar ook zijn er heerlijke fietsroutes te vinden die je een indruk geven door dit door mensenhanden gemaakte wonder.
Tijdens de vakantie in de Languedoc mag een bezoek aan de stad Carcassonne natuurlijk niet ontbreken. In het zomerseizoen wemelt het in de smalle straatjes van de toeristen en het is dan ook aan te raden om uw auto vroeg te starten, vanuit Argeliers bent u er in minder dan een half uur.
Ook Gruissan mag niet ontbreken, als is het maar om minsten één dag van uw vakantie in Zuid-Frankrijk door te brengen aan een fraai strand. Vanuit Argeliers is het iets meer dan dertig kilometer rijden, voordat u de azuurblauwe zee ziet opdoemen. Heerlijk een dagje zee en strand aan de Langudoc!
Boek een huisje in het dorpje Argeliers en geniet van een heerlijk stukje Frankrijk!

Plaatsnaam

Argeliers

Aantal inwoners

circa 2.100