Béziers

Béziers

Plaats in Frankrijk

Béziers is een stad in de regio Languedoc te Frankrijk. Vooral in de zomermaanden komen er veel toeristen naar deze plaats toe. Vooral liefhebbers van geschiedenis zitten hier prima.
Ook zijn er enkele fraaie oude gebouwen te bekijken, waaronder enkele kerken en kastelen.
In de buurt van Béziers kunt u prima een vakantiehuis huren welke kan dienen als uitvalsbasis voor het maken van meerdere leuke dagtripjes tijdens uw vakantie in het zuiden van Frankrijk.


Toerisme

Béziers is een leuk stad om de vakantie door te brengen, de geschiedenis is er één van hoogte- en dieptepunten. Ook de Katharen hebben hier de nodige invloed gehad.
Ook het watertoerisme speelt een belangrijk rol in dit gedeelte van de Languedoc, niet alleen de zee is dichtbij en leent zich uitstekend voor een heerlijke strandvakantie ook het beroemde Canal du Midi stroomt door deze regio. Heerlijk een dagje van uw vakantie in Frankrijk op de boot doorbrengen is dus een optie.
Maar er zijn ook veel natuurliefhebbers die ervoor kiezen een vakantiewoning in Béziers te huren. Fietsen en wandelen zijn twee vormen van beweging die u hier prima kunt doen. Als u een sportieve recreant bent dan weet u dat dit deel van de Languedoc garant staat voor een actieve vakantie.

Plaatsnaam

Béziers

Aantal inwoners

circa 76.000