Cerbère

Cerbère

Plaats in Frankrijk

Cerbère is een leuk plaatse gelegen in de Franse regio de Languedoc-Roussillon. Door zijn ligging komen er jaarlijks vele vakantiegangers in deze streek de vakantie doorbrengen. Het ligt namelijk vlak bij de grens met Spanje en vooral daarom is het een perfecte plek om als uitvalsbasis te dienen voor het maken van diverse uitstapjes in zowel het zuiden van Frankrijk als het noorden van Spanje.
Mede daarom is een vakantiehuis huren in Cerbère een goede keus, temeer omdat er hier gelukkig geen massatoerisme te vinden is.


Toerisme

Als u sportief aangelegd bent dan zult u in dit deel van de Languedoc een prima tijd hebben. Er zijn prachtige natuurgebieden en een heuvelachtig landschap te vinden waar u heerlijk kunt fietsen en/of wandelen. U kunt zelf een gebied uit kiezen welke aansluit bij uw conditionele staat.
Maar ook kunt u leuke uitstapjes maken naar beide vakantielanden. In dit deel van Frankrijk zou u bijvoorbeeld eens Carcasonne kunnen bezoeken deze oude stad is een juweeltje al moet erbij gezegd worden dat het hier in de zomermaanden erg druk is en u over de hoofden kunt lopen in de smalle steegjes. Ook het Spaanse Perpignan is een absolute aanrader, ook deze plaats wordt goed gevonden door de vakantiegangers welke verblijven in de regio Languedoc.
Als u verblijven wilt op een centrale plek dan is een vakantiewoning huren in Cerbère een goede optie. Van hieruit kunt u leuke uistapjes maken in deze regio.

Plaatsnaam

Cerbère

Aantal inwoners

circa 1.600