Courry

Courry

Plaats in Frankrijk

Het gehucht Courry is gelegen in de regio Languedoc. Het is gelegen in het binnenland van deze streek. Rondom dit Franse dorpje is het de natuur die toeristen zo aanspreekt. Het is een bosrijk gebied afgewisseld met een licht glooiende omgeving.
Als u een vakantiehuis wilt huren in Courry dan dient u te weten dat een auto onontbeerlijk is, tenminste als u de regio Languedoc wilt verkennen en dat is zeker aan te raden!
In de plaats zelf zijn er eigenlijk geen noemenswaardige faciliteiten, maar op enkele minuten rijden zijn er wel een paar winkels te vinden en ook zijn er gezellige lokale restaurants te vinden. Hier kun je voor weinig geld heerlijk smullen van lokale gerechten.


Toerisme

Mensen die ervoor kiezen om de vakantie in de binnenlanden van de Languedoc door te brengen zijn dikwijls actieve recreanten die tijdens hun verblijf deze streek in zuidelijk Frankrijk willen verkennen.
Als u de vakantie doorbrengt in het piepkleine dorp Courry dan kunt u wel degelijk één en ander ondernemen. De talloze bossen zijn plekken waar u heerlijk in de schaduw kunt wandelen. Maar ook de omgeving met iets minder vegetatie is zeker geschikt voor wandelaars en sportieve fietsers.
Je kunt er ook voor kiezen om vanaf je vakantieadres in Courry de Cévennes gebergten te bezoeken. Of bezoek de dichtbijgelegen grot van Cocalière eens. Deze wordt tot de mooiste van Frankrijk gerekend. Kortom genoeg te zien en te doen in dit deel van Zuid-Frankrijk.

Plaatsnaam

Courry

Aantal inwoners

circa 290