Gruissan

Gruissan

Plaats in Frankrijk

Gruissan is een stadje in het zuiden Frankrijk. Het is te vinden in de regio Languedoc. De gebied is de laatste jaren in trek gekomen bij toeristen uit binnen- en buitenland. Ook Nederlanders lijken deze Franse regio inmiddels ontdekt te hebben.
Als u een vakantiehuis huurt in Gruissan dan verblijft u in een gezellige badplaats. De Middellandse Zee en de zandstranden van de Languedoc zijn nooit ver weg en tevens zijn de belangrijkste voorzieningen in het oude centrum van deze plaats te vinden. 


Toerisme

Wilt u in Gruissan een vakantiewoning huren van een particulier dan komt u er waarschijnlijk achter dat dit aanbod toch wel summier te noemen is. Wel is er aan de rand van deze plaats een leuke vakantiepark welke uitermate geschikt is als kinderen heeft.
In dit deel van de Languedoc is veel te zien en te doen. Heel leuk is een bezoek te brengen aan de iets zuidelijker gelegen stad Perpignan. Maar u kunt ook Montpellier bezoeken deze ligt evenzo aan de Franse kunt maar dan noordelijker. De binnenlanden zijn ook de moeite waard en u kunt hier fantastische autoritten maken. Komt u vooral voor de zon en de stranden dan is Gruissan een perfecte plek om te verblijven. Het is in het zomerseizoen in dit stadje uiteraard wel toeristisch maar dan op een gezellige manier. Er zijn ook gezellige eetgelegenheden te vinden in Gruissan en het authentieke centrum nodigt ook uit om eens lekker op uw gemak door heen te slenteren.

Plaatsnaam

Gruissan

Aantal inwoners

circa 4.700