Aups

Aups

Plaats in Frankrijk

Aups is gelegen in de bekende vakantieregio Côte d’Azur, en valt onder het departement Var.
Het dorp is gelegen een stukje landinwaarts. Dit is op zich helemaal niet zo verkeerd. Want de zandstranden aan de Côte d’Azur zijn per auto prima bereikbaar, maar de ligging is een stuk rustiger dan de kustlijn van dit deel van Frankrijk.
Als u een vakantiehuis huurt in Aups betekend dat u verblijft en een leuk authentiek Frans dorpje. Bovendien heeft deze plaatse een fraaie ligging en biedt prachtige vergezichten.
Het centrum herbergt enkele winkeltjes en eetgelegenheden. Ook is de oude architectuur het bekijken waard.


Toerisme

Vanuit uw vakantiewoning in Aups is het mogelijk om leuke uitstapjes in de regio te maken. Landinwaarts kunt u natuurlijk genieten van de flora en fauna in Zuid-Frankrijk. Er zijn dan ook enkele natuurparken te vinden waar u heerlijk kunt wandelen.
De kustlijn van de Côte d’Azur is ook prima bereikbaar en hier kunt u heerlijk een dagje strand doen. Als u een stedenliefhebber bent dan zijn steden als Cannes en Nice toch wel aanraders. Deze grote plaatsen zijn per auto en trein uitstekend bereikbaar.
Op de keper beschouwd is een vakantiewoning huren in het dorp Aups een prima eerste stap op weg naar een leuke vakantie in het zuiden van Frankrijk.

Plaatsnaam

Aups

Aantal inwoners

circa 2.350