Carpentras

Carpentras

Plaats in Frankrijk

Carpentras is een stad welke gelegen is in de Franse Provence. Hier tref je nog het authentieke karakter van weleer en veel mensen noemen dit dan ook het echte Zuid-Frankrijk.
Deze marktstad is gelegen aan de rivier de Auzon en door de handel in vroegere tijden is Carpentras welvarend te noemen. Tegenwoordig is het toerisme ook een erg belangrijke inkomstenbron geworden.
De oude binnenstad is populair bij toeristen en ook de truffelmarkt is wijd en zijd bekend. Als u van plan bent een vakantiehuis te huren in Carpentras dan is het goed te weten dat het vooral om particuliere eigendommen gaat die u online kunt boeken. Wandel eens door het centrum heen en bekijk de deels bewaarde stadsmuur eens op uw gemak. 


Toerisme

De Provence geniet in combinatie met de Côte d’Azur een grote bekendheid en vanuit allerlei windstreken brengen mensen hier de vakantie door. Bij ons Nederlanders oefent deze Franse regio ook een grote aantrekkingskracht uit. En wilt u verblijven in de binnenlanden dan is Carpentras een prima plek om een vakantiewoning te huren. Om de oude vestingstad heen zijn er ook leuke accommodaties te vinden trouwens.
Tijdens uw verblijf in deze regio kunt u met de auto de Zuid-Franse kust goed bereiken en een dagje aan één van de prachtige zandstranden is dan ook goed realiseerbaar. En dat geldt natuurlijk ook voor de bekende badplaatsen. Maar het binnenland van de Provence heeft ook veel te bieden en als u verblijft in Carpentras staat u al snel midden in de natuur. Wandelaars en fietsers zijn hier dan ook helemaal op de juiste plek. De vele zonuren maakt dit voor veel mensen een droombestemming.
Voor een echte sportieve uitdaging kun je ook nog de Mont Ventoux aandoen. Deze kale berg ligt op een goed half uur autorijden. Ook een “must see” is Pernes-les-Fontaines, zoals de naam van dit stadje al doet vermoeden zijn hier de nodige fonteinen te vinden. Deze leuke plaats ligt maar op enkele kilometers van uw vakantieadres in Carpentras. Kortom genoeg te zien, doen en beleven in het zuiden van Frankrijk!

Plaatsnaam

Carpentras

Aantal inwoners

circa 27.000