Cotignac

Cotignac

Plaats in Frankrijk

Cotignac is een landelijk gelegen dorp op circa 30 kilometer van de Franse kust. De Côte d’Azur is dus goed bereikbaar maar de ligging in de Var maakt het dat u de afwezigheid van de kustlijn geen moment zult missen.
Het huren van een vakantiehuis in Cotignac is verblijven op een schitterende locatie. De aanwezigheid van een rotspartij maakt het als een ware een natuurlijk achtergrond.
De Provence kunt u van hieruit dan ook perfect verkennen en het leuke aan Cotignac is dat het dorp een parkachtige setting heeft. De olijfbomen die door het dorp heen te vinden zijn geeft het een natuurlijk charme. De belangrijkste boodschappen kunt u ook gewoon ter plekke doen en ook zijn er in de omgeving leuke eettentjes te vinden waar u tegen het vallen van de avond kunt genieten van de Franse keuken. Dus breng de vakantie een door in Cotignac en kom tot de conclusie dat het zuiden van Frankrijk ook iets landinwaarts de moeite meer dan waard is!


Toerisme

De ligging van Cotignac maakt het tot een goede uitvalsbasis tijdens uw vakantie. De Provence kunt u met de auto ontdekken en met een half uur rijden kunt u ook één van de lokale stranden aan de Middellandse Zee bereiken.
Een vakantieverblijf huren in Cotignac is eigenlijk kiezen voor zowel de Provence als de Côte d’Azur. Bezoek de ene dag Saint Tropez en kies een andere dag voor het maken van een heerlijke natuurwandeling in het achterland van de Var. Prima te combineren vanuit Cotignac!
Vanuit het dorp is trouwens de prachtige golfbaan Golf de Barbaroux ook goed bereikbaar. Bij menig golffanaat staat deze course hoog op het lijstje!
Dus twijfel niet te lang over het zuiden van Frankrijk en boek een leuke vakantiehuisje in Cotignac.

Plaatsnaam

Cotignac

Aantal inwoners

circa 2.300