Fayence

Fayence

Plaats in Frankrijk

Fayence is een gezellig en toeristisch dorp in de Franse Provence. Dit gebied is sowieso populair onder vakantiegangers en de plaats zelf is hierop geen uitzondering.
Breng jij ook de vakantie door in een onderkomen te Fayence dan verblijf je op een gunstige locatie. Het is gelegen op enkele honderden meters boven de zeespiegel en biedt vanuit het dorpje zelf een verbluffend mooi uitzicht op de binnenlanden van de Provence.
De faciliteiten in Fayence zijn ook van een prima niveau er is enig winkelaanbod en natuurlijk zijn er meerdere supermarkten te vinden. Ook zijn er tegen de dertig horecagelegenheden te vinden variërend van een wijnbar tot een luxe restaurant.
Zoek je een plek in Zuid-Frankrijk waar het landelijke karakter de boventoon voert dan is Fayence een prima plek om de vakantie door te brengen.


Toerisme

Als je een huisje huurt in Fayence dan zullen de historische overblijfselen je zeker opvallen. De grondleggers van dit dorp zijn de Romeinen. En veel van de geschiedenis is goed bewaard gebleven.
Natuurlijk heeft de Provence sowieso veel te bieden en het is dan ook zeker aan te raden om de nodige uitstapjes te maken tijdens je verblijf. Doe Grasse eens aan, deze plaats heeft een wereldwijde faam als parfumstad. Je kunt er desgewenst zelf je eigen unieke geur laten ontwikkelen!
Ook de Gorges de Verdon is een aanrader, deze imposante kloof stelt je in de gelegenheid om verbluffend mooie foto’s te maken. In elk seizoen is dit natuurwonder de moeite waard. Je kunt ook een heerlijke wandeling maken langs de kloof.
Breng je met kinderen de vakantie door in Fayence, stap dan in de auto en doe Moustiers aan. Hier kun je onder andere kajakken en vissen.
Natuurlijk mag ook een dagje Côte ‘d Azur niet ontbreken tijdens de vakantie in Zuid-Frankrijk. Als is het alleen om één van de populaire badplaatsen te bezoeken.
De dag kun je uiteraard weer in stijl afsluiten in het authentieke dorp Fayence!

Plaatsnaam

Fayence

Aantal inwoners

circa 5.350