Fréjus

Fréjus

Plaats in Frankrijk

Fréjus is een populaire stad aan de Côte d’Azur. Dit heeft enerzijds te maken met de gunstige ligging in deze regio. Anderzijds is het ook zo dat deze badplaats in Zuid-Frankrijk veel te bieden heeft en zeer divers is.
Het heeft een oud centrum met leuke boetiekjes en van die typische Franse koffiehuizen. Maar daar tegenover staat dat er ook een prachtige jachthaven te vinden is die het moderne van deze plaats vertegenwoordigt. Deze tegenstellingen geven Fréjus een eigen identiteit. Jaarlijks zijn er dan ook veel Nederlanders te vinden die hier de vakantie doorbrengen. Het is ook een prima bestemming voor ouders met (jonge) kinderen. In de omgeving is genoeg te ondernemen en de infrastructuur is hier prima.
Als je erover denkt om ook een vakantiehuis in Fréjus te huren is er keuze uit verschillende accommodaties. Je kunt kiezen voor een appartement of chalet op een recreatiepark maar ook is het mogelijk om een villa met eigen zwembad en spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee te boeken.


Toerisme

Kies voor een huisje in Fréjus. De kustregio van de Côte d’Azur en de binnenlanden van de Provence genieten over de hele wereld een reputatie als ideale vakantiebestemming. In dat licht gezien is Fréjus een goede locatie om als uitvalsbasis te gebruiken. 
Je kunt vanaf deze kustplaats perfect steden als Nice en Cannes bezoeken. Of pak de trein richting Monaco, absoluut een leuke dagtrip en vanuit Fréjus prima bereikbaar.
Maar het leuke is ook dat je een excursie perfect af kunt wisselen aan het zandstrand van Fréjus. De stranden zijn perfect om met het hele gezin te bezoeken. De voorzieningen in dit deel van zuidelijk Frankrijk zijn perfect voor jong en oud. Ontdek het zelf eens en verblijf tijdens de vakantie eens in het diverse Fréjus!

Plaatsnaam

Fréjus

Aantal inwoners

circa 55.000