Gassin

Gassin

Plaats in Frankrijk

Gassin is gelegen in de streek Provence/Cote d’Azur en het is dan ook niet verwonderlijk dat jaarlijks duizenden toeristen uit Frankrijk maar vooral uit andere Europese landen deze plaats aandoen tijdens de vakantie.
Toch is dit dorpje onbekend bij de meeste vakantiegangers en kunt u hier als toerist nog prima rondlopen, ook in het hoogseizoen is het hier prima toeven. Daarom is het geen verkeerd idee om eens een vakantiehuis in Gassin te huren. Het plaatsje heeft een typische Franse uitstraling met leuke straatjes en prachtige oude huizen. Met de boot is een populaire vakantieplaats als St. Tropez bovendien prima bereikbaar.


Toerisme

Gassin ligt in de Var en maakt onderdeel uit van de provence en heeft een prachtige ligging aan de kust van de Cote d’ Azur. Als u hier een vakantie doorbrengt kunt u leuke tripjes maken de heuvelachtige binnenlanden in. Maar ook steden als Cannes en Nice zijn goed bereikbaar.
Gassin is een prima locatie om een vakantiehuis te huren en van hieruit kunt u van alles ondernemen tijdens uw vakantie in Zuid-Frankrijk.
Ook als u zonliefhebber bent en graag tijd aan het strand doorbrengt zit u hier prima. In de directe omgeving van Gassin zijn er meerder fraaie zandstranden te vinden.
Ook een vakantie met het hele gezin doorbrengen kan hier prima, in de omgeving is er voldoende te doen voor jonge en wat oudere kinderen. Er zijn in dit deel van de Provene/Cote d’ Azur dan ook meer dan genoeg vakantieparken en appartementencomplexen te vinden.

Plaatsnaam

Gassin

Aantal inwoners

circa 3.200