Grasse

Grasse

Plaats in Frankrijk

Grasse in een stad gelegen in de Provence. Deze plaats is vooral bekend om het ontwikkelen en produceren van parfum. Maar het heeft meer te bieden, de schitterende oude Kathedraal is de moeite waard. En ook zijn er leuk musea te vinden in het centrum. Een vakantiehuis huren in Grasse kan dan ook dienen als prima uitvalsbasis voor uw vakantie aan de Cote ‘d Azur.
De ligging van de stad is zeer fraai en door de heuvelachtige setting zijn er prachtige vergezichten vanaf de stad over het achterland van de Provence.
Grasse is een leuke vakantielocatie en hier een gîte of appartement huren is dan ook een uitstekend plan.


Toerisme

Het zuiden van Frankrijk is populair onder de toeristen en vele duizenden landgenoten brengen elk jaar de vakantie dan ook door aan de Franse Cote ‘d Azur. Deze regio is voor een strandvakantie helemaal perfect. Er zijn vele zandstranden te vinden en in de zomermaanden is het weerbeeld zeer stabiel en kent bovendien vele zonuren.
Ook het binnenland van de Provence is de moeite waar en mag dan ook geen bevreemding wekken dat het aanbod van vakantiehuizen in de buurt van Grasse erg divers is.
Ook kiezen veel mensen ervoor om in dit deel van Frankrijk een tweede huis aan te schaffen.
Er zijn leuk steden te bezoeken en schilderachtige oude dorpjes. De natuur is spectaculair en bovendien is dit deel van Frankrijk goed bereikbaar per auto, trein en vliegtuig.
Dus boek eens een vakantievilla in de buurt van Grasse en beleef een fantastische vakantie in Zuid-Frankrijk.

Plaatsnaam

Grasse

Aantal inwoners

circa 54.000