Nice

Nice

Plaats in Frankrijk

Nice is een bekende kustplaats aan de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk. Wie de vakantie in deze regio wel eens heeft doorgebracht zal waarschijnlijk wel een bezoek hebben gebracht aan deze mondaine stad.
De fraaie mix van oude en nieuwe gebouwen en de ligging direct aan de Middellandse Zee maken van deze plaats een prima plek om te vertoeven. Huur eens een appartement in Nice en dwaal op je gemak door de smalle straatjes en geniet van het diverse winkelaanbod. De goede visrestaurants en de onvergetelijke ambiance zorgen ervoor dat u zich helemaal thuis gaat voelen in deze bruisende stad aan de Côte d’Azur.
Verblijf ook eens in Nice en ontdek de diversiteit van deze Franse stad. Perfect voor een korte vakantie in het voor- of najaar of een langer verblijf in de zomervakantie.


Toerisme

Zeg je Nice dan zeg je Frankrijk en indirect natuurlijk ook en misschien wel vooral Côte d’Azur. Dit gebied is het meest populair en dan wil wat zeggen over het voor vele Nederlanders favoriete vakantieland.
Als je een vakantiewoning in Nice hebt geboekt dan zijn de stranden dichtbij de Promade des Anglais eigenlijk niet te versmaden. Op zonnige dagen is dit de plek om te vertoeven. Maar de Franse stad Nice heeft natuurlijk nog veel meer voor de veeleisende vakantieganger in Petto. Musea, een divers winkelaanbod, een goed klimaat en heerlijk eten.
Wil je de omgeving van Nice verkennen dan is de parfumstad Grasse een goede tip of bezoek het overdadige Monaco eens. U zult van de ene in de andere verbazing vallen bij een bezoek aan dit prinsenstaatje. Vanaf uw accommodatie in Nice heeft u een perfecte uitvalsbasis en kunt u genieten van dit unieke stukje Zuid-Frankrijk.

Plaatsnaam

Nice

Aantal inwoners

circa 350.000