Oppède

Oppède

Plaats in Frankrijk

Oppède is een dorpje gelegen in het departement Vaucluse, welke te vinden is in de binnenlanden van de Côte d’ Azur. Deze vakantiestreek is natuurlijk bekend bij veel toeristen en vooral de badplaatsen zijn in de zomermaanden overvol met vakantiegangers.
Daarom is een vakantiehuis huren in of nabij Oppède wellicht serieuze optie voor mensen die een vakantieadres zoeken waar ze enige rust kunnen vinden. Van hieruit kunt u prima de gehele regio bereizen en diverse leuke dagtrips maken in dit deel van Frankrijk.
Ook heeft het dorp zelf ook nog wat te bieden, denk vooral eens aan oude architectuur die is sommige gevallen goed bewaard is gebleven, in andere gevallen is dit helaas iets minder.
Maar men kan toch wel stellen dat Oppède zijn authentieke karakter goed bewaard is gebleven en alleen daarom al een bezoekje meer dan waard is.


Toerisme

De Côte d’Azur leent zich prima voor het maken van een diverse en actieve vakantie. Wilt u voornamelijk rust dan is het verstanding een vakantiewoning in de buurt van Oppède te boeken en de badplaatsen links te laten liggen. De binnenlanden van deze streek zijn het absoluut waard om eens nader verkend te worden.
Bent u ook van zon, zee en strand dan kan er één van de vele zandstranden worden aangedaan. De kustlijn van Zuid-Frankrijk biedt wat dat betreft mogelijkheden genoeg.
Ook een leuke dagtrip om te maken is die naar Saint-Tropez, deze leuke plaats is erg gezellig en ook de jetset verblijft hier nog al eens.
Er zijn meerdere vakantiehuizen te vinden in de buurt van Oppède, dus kijk goed naar uw persoonlijke wensen en huur aan de hand daarvan een leuke vakantieaccommodatie in dit deel van Frankrijk.

Plaatsnaam

Oppède

Aantal inwoners

circa 1.500