Corfu

Corfu

Regio in Griekenland

Prachtige natuur en een divers landschap, dit zijn kenmerken van Corfu
Ondanks dat er vele tientallen eilanden zijn op Griekenland welke grotendeels afhankelijk zijn van het toerisme, kan het eiland van Corfu met geen van deze andere eilanden worden vergeleken. Doordat er veel meer bossen zijn en deze bovendien veel groener zijn zult u zich niet direct op een doorsnee Grieks eiland wanen. Het is dan ook mogelijk om een leuke bungalow op Corfu te betrekken en hier een prettig verblijf te hebben.
Een echte aanrader is dan ook om tijdens uw vakantie op Corfu een auto te huren. Of anders een excursie te boeken. U zult merken dat er prachtige autoroutes zijn over het gehele eiland heen. Maar dat het noordelijke gedeelte wel veel ruiger is. U moet niet bang zijn om achter het stuur te gaan zitten en de binnenlanden in te gaan. Want u zult op een gegeven moment over bergpaden rijden met direct daarnaast diepe ravijnen. Als er dan een tegenligger komt dan moet u goed laveren om zonder brokken de tocht voort te kunnen zetten. Ook voor de sportieve wandelaars en fietsers is het noorden van Corfu de meest geschikte regio voor het maken van een leuke tocht. U zult prachtige heuvelachtige landschappen aan u voorbij zien trekken, ook zult u door piepkleine dorpjes komen waar soms maar enkele mensen wonen.
Voor de actieve vakantieganger is Corfu een prima eiland voor het doorbrengen van een leuke vakantie. Er zijn dan ook diverse vakantiewoningen welke te huur staan midden in het groene landschap.


Toerisme

Een strandvakantie doorbrengen op Corfu
Ook dit is een prima idee, want het klimaat leent zich er prima voor. Er zijn in het hoogseizoen meer dan voldoende zonuren. Ook al kan er op Corfu in tegenstelling tot andere Griekse eilanden wel eens af en toe een klein buitje regen vallen. Als u trouwens een sterke voorkeur hebt voor een zandstrand dan moet u wel weten dat deze hier niet zo erg veel te vinden zijn. De meeste stranden op Corfu bestaan uit grindstranden of stranden met wat grotere keien. Veel vakantieparken op Corfu hebben wel de beschikking over een privéstrand en deze hebben doorgaans ook prima strandbedden en parasols. Hier kunt u dus wel perfect genieten van het strandleven. Maar relaxen bij uw eigen Griekse vakantiewoning kan natuurlijk ook een prima optie zijn tijdens uw verblijf op dit vakantie eiland.

Provincie

Corfu

Oppervlakte

614 km2

Aantal inwoners

112.000

Hoofdstad

Corfu-stad

Plaatsen in Corfu