Corfu

Corfu

Regio in Griekenland

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje op het Griekse eiland Corfu huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen op dit eiland van Griekenland kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.

Corfu een Grieks eiland met een eigen identiteit

Als u overweegt een vakantie naar Griekenland te gaan maken, dan zult u waarschijnlijk overwegen om een vakantiehuis te huren op één van de vele eilanden welke dit land rijk is. Waarschijnlijk zit u te denken dat een eiland als Kreta of Rhodos, maar heeft u wel eens overwogen een trip te ondernemen naar het eiland Corfu. Dit is nu echt een Grieks eiland met een geheel eigen karakter. Het is het is niet zo tropisch warm dan de vakantie eilanden die verder richting het oosten van Europa liggen. Maar juist in het hoogseizoen is het hier prima vertoeven en ook is Corfu een echt groen eiland. Ook leuk om te weten is dat de vliegtijd circa een uur korter is. Het eiland is gelegen tussen Griekenland en Italië in.
Het huuraanbod op dit Griekse eiland bestaat uit talloze leuke vakantiehuisjes op divers plekken langs de kust en in het binnenland.
Een huisje huren mag dan ook geen probleem zijn.

Prachtige natuur en een divers landschap, dit zijn kenmerken van Corfu
Ondanks dat er vele tientallen eilanden zijn op Griekenland welke grotendeels afhankelijk zijn van het toerisme, kan het eiland van Corfu met geen van deze andere eilanden worden vergeleken. Doordat er veel meer bossen zijn en deze bovendien veel groener zijn zult u zich niet direct op een doorsnee Grieks eiland wanen. Het is dan ook mogelijk om een leuke bungalow op Corfu te betrekken en hier een prettig verblijf te hebben.
Een echte aanrader is dan ook om tijdens uw vakantie op Corfu een auto te huren. Of anders een excursie te boeken. U zult merken dat er prachtige autoroutes zijn over het gehele eiland heen. Maar dat het noordelijke gedeelte wel veel ruiger is. U moet niet bang zijn om achter het stuur te gaan zitten en de binnenlanden in te gaan. Want u zult op een gegeven moment over bergpaden rijden met direct daarnaast diepe ravijnen. Als er dan een tegenligger komt dan moet u goed laveren om zonder brokken de tocht voort te kunnen zetten. Ook voor de sportieve wandelaars en fietsers is het noorden van Corfu de meest geschikte regio voor het maken van een leuke tocht. U zult prachtige heuvelachtige landschappen aan u voorbij zien trekken, ook zult u door piepkleine dorpjes komen waar soms maar enkele mensen wonen.
Voor de actieve vakantieganger is Corfu een prima eiland voor het doorbrengen van een leuke vakantie. Er zijn dan ook diverse vakantiewoningen welke te huur staan midden in het groene landschap.

Een strandvakantie doorbrengen op Corfu
Ook dit is een prima idee, want het klimaat leent zich er prima voor. Er zijn in het hoogseizoen meer dan voldoende zonuren. Ook al kan er op Corfu in tegenstelling tot andere Griekse eilanden wel eens af en toe een klein buitje regen vallen. Als u trouwens een sterke voorkeur hebt voor een zandstrand dan moet u wel weten dat deze hier niet zo erg veel te vinden zijn. De meeste stranden op Corfu bestaan uit grindstranden of stranden met wat grotere keien. Veel vakantieparken op Corfu hebben wel de beschikking over een privéstrand en deze hebben doorgaans ook prima strandbedden en parasols. Hier kunt u dus wel perfect genieten van het strandleven. Maar relaxen bij uw eigen Griekse vakantiewoning kan natuurlijk ook een prima optie zijn tijdens uw verblijf op dit vakantie eiland.

Tips voor een leuke dagexcursie op Corfu, er is genoeg te beleven
Dit eiland van Griekenland heeft meer dan genoeg te bieden aan de vakantiegangers. Een echte aanrader is zeker het maken van een trip naar de grootste plaats van het eiland: Corfu stad. In deze hoofdstad zijn prachtige gebouwen en oude cultuur te vinden. Ook voor winkelliefhebbers zijn hier prima voorzieningen. En voor enige cultuur kunt u één van de museums bezoeken.
Als u een prachtig oud paleis wilt bekijken dan moet u in de buurt van de plaats Benitses zijn. Hier staat het zomerpaleis van de wereldberoemde keizerin Sisi uit Oostenrijk. Niet alleen het prachtige oude bouwwerk is een bezichtiging waard ook de tuinen zijn een lust voor het oog.
Wat is er lekker om na een actief dagje in de namiddag weer terug te keren bij uw vakantiehuis op Corfu en voor de avond valt nog even een heerlijk frisse duik in het zwembad van het vakantiepark te maken.


Toerisme

Provincie

Corfu

Oppervlakte

614 km2

Aantal inwoners

112.000

Hoofdstad

Corfu-stad

Plaatsen in Corfu