Rhodos

Rhodos

Regio in Griekenland

Het Griekse eiland Rhodos ! De kans is groot dat u er wel eens van heeft gehoord. Of wellicht heeft u er zelfs wel eens de vakantie doorgebracht. Het is een absoluut begrip bij toeristen die gecharmeerd zijn van Griekenland en haar diverse eilanden.  Rhodos maakt deel uit van de zogenaamde Dodekanesus eilandengroep. Het is bekend om zijn historische opgravingen, de bekendste is de oude stad Kamiros, maar over het eiland gelegen zijn er meer historische plekken te bezoeken.
Natuurlijk is Griekenland een zonbestemming en dat gaat zeker ook op voor het eiland Rhodos. Er zijn fraaie strandjes te vinden die verstopt zijn in de meest lieflijke baaitjes. Ook de Griekse keuken speelt natuurlijk een belangrijke rol en in de dorpjes aan de kust kun je voor weinig geld heerlijk eten in een lokaal visrestaurant. 


Toerisme

Het leuke van het eiland Rhodos is het diverse karakter. Je kunt er heerlijk zonnen aan één van de baaitjes van de Middellandse Zee. De verscholen strandjes maken het dat je het gevoel hebt op een exclusieve bestemming te verblijven.
Maar ook voor een portie cultuur en historie ben je op de juiste plek. De opgravingen op het eiland Rhodos zijn bekend over de hele wereld. En voor oude architectuur en dergelijke doe je er goed aan om Rodos stad te bezoeken. De oude gebouwen en het authentieke karakter maken dit tot een gewild dagje uit. Je kunt hier trouwens ook geweldig winkelen. Ook erg leuk is dat er prima bootverbindingen zijn met het vaste land van Griekenland en diverse andere bekende en minder bekende eilanden. Je kunt zelf de boot nemen en richting buurland Turkije afreizen, Marmaris is een leuke bestemming en kan prima als dagtrip worden ingepland. Je kunt hier prima winkelen of genieten aan het lokale strand.
Als je de vakantie gaat doorbrengen op Rhodos kun je ervoor kiezen om dagelijks te genieten van zon, zee en strand. Maar evengoed kun je er een dynamisch verblijf van maken met dat van excursies en uitstapjes.

Provincie

Rhodos

Oppervlakte

circa 1.400 km2

Aantal inwoners

circa 120.000

Hoofdstad

Rhodos stad

Plaatsen in Rhodos