Santorini

Santorini

Regio in Griekenland

Santorini is een befaamd eiland in Griekenland. De geschiedenis speelt hierin een belangrijke rol. Het verleden van dit Griekse eiland is op historische feiten maar ook allerlei verhalen die van generatie op generatie zijn doorgegeven en bevindingen van tal van onderzoekers.
Santorini of Thera zoals het ook wel bekend maakt onderdeel uit van de eilandengroep de Cycladen en trekt veel toeristen die hier de vakantie doorbrengen dan wel een dagexcursie ondernemen van andere eilanden uit de omgeving waarvan Kreta de bekendste is.
Het Griekse eiland Santorini zou volgens sommigen het vroegere Atlantis zijn geweest. De mythe houdt ook heden ten dage nog veel mensen in de greep en er zijn dan ook allerlei theorieën die deze stelling zouden moeten staven. Hoewel dit hoogst onwaarschijnlijk is zijn er overeenkomsten. Zo zijn delen van Thera wel de Egeïsche Zee ingezonken door grote vulkaanuitbarstingen en hierdoor heeft de eilandengroep die onder de naam Santorini vallen een unieke vorm gekregen.
Ook zijn er belangrijke opgravingen gedaan waar onder andere een complete stad uit de Minoïsche beschaving is gevonden die verwoest is door een uitbarsting van de vulkaan.
dit alles maakt Santorini tot misschien wel het meest interessante eiland van Griekenland!


Toerisme

Huur je een vakantiehuis op Santorini dan zal je tijdens je verblijf de geheimen van de Griekse eiland ontdekken. De prachtige vergezichten vanuit de hoofdstad Fira, de unieke zwarte stranden en de opgravingen van de oude stad Akrotiri. Als toerist kun je bekijken wat archeologen tot nu toe bloot hebben gelegd en met een gids kun je een wandeling maken tussen de opgravingen door.
Doordat Santorini maar een klein eiland in de Cycladen is kun je de verschillende dorpjes goed bereiken. De intimiteit van dit Griekse eiland maakt het tot een unieke vakantiebestemming.
Het is ook een fotogeniek eiland daar zorgt de combinatie van de witte huizen met de kenmerkende blauwe daken, de zwarte strandjes en de helderblauwe zee wel voor. Samen met de hoogteverschillen van Thira maakt het dat je vanuit allerlei hoeken en standen prachtige foto’s kunt schieten.
De unieke ligging in de Egeïsche Zee maken Santorini tot een eiland die met geen enkele andere plek in Griekenland (en de wereld) te vergelijken is!

Provincie

Santorini

Oppervlakte

110 km2

Aantal inwoners

circa 15.400

Hoofdstad

Fira

Plaatsen in Santorini