Aldeburgh

Aldeburgh

Plaats in Groot-Brittannië

Aldeburgh is een klein toeristisch stadje in het oosten van Engeland. Het maakt onderdeel uit van Suffolk en voor veel mensen is bekend als onderdeel van de regio Anglia.
Wie hier de vakantie door wil brengen heeft als voordeel dat het vanuit Nederland en België prima bereikbaar is.
Als je een vakantiewoning hebt gehuurd in Aldeburgh dan is er hier genoeg te zien en te doen. Deze plaats heeft de beschikking over een strand, dit door de ligging aan de Noordzee. Maar ook zijn er nog fraaie oude gebouwen uit vervlogen tijden te bezichtigen. Bezoek tijdens de vakantie  in Aldeburgh eens The Moot Hall, dit gebouw boordevol karakter lokt elke jaar weer de nodige toeristen. Maar ook de Martello Tower die als een baken aan de kust ligt verdiend absoluut uw aandacht. Tijdens de vakantie in Aldeburgh zult u ontdekken dat Anglia de moeite waard is en dat alles wat u nodig heeft in deze leuke plaats te vinden is. De inwoners van Suffolk staan bekend als hartelijke mensen, dus het kan niet anders dan dat u een leuke vakantie in het oosten van Engeland gaat doorbrengen.
Het is niet de bekendste regio van het land maar komt u in dit deel van de U.K. dan kan Aldeburgh de uitvalbasis zijn die bij al uw wensen aansluit.


Toerisme

Vanaf uw vakantiewoning in Aldeburgh is er ook korte afstand altijd wel een gezellig restaurant of pub te vinden voor uw natje en droogje. Hier kunt u ook perfect kennismaken met de lokale bevolking. In de zomermaanden kunt u heerlijk een dagje aan het strand zonnen als de weergoden tenminste enigszins meewerken. Maar ook bij wat minder mooi weer of in het laagseizoen zult u zich hier heus wel in Aldeburgh vermaken. De regio Anglia heeft wat dat betreft genoeg te bieden. Suffolk is sowieso de moeite waar en het leuke is dat ook de hoofdstad van het land prima per auto of trein bereikbaar is vanaf uw vakantiebestemming in Aldeburgh.
Op cultureel vlak is dit dus een uitstekende keus en ook natuurliefhebbers zullen hier letterlijk prima uit de voeten kunnen maken. Ook de pubcultuur in Aldeburgh die zo typerend is voor de U.K. is iets wat u zelf moet ervaren. Vooral de zaterdagen zijn wat dat betreft speciaal, veel van de lokale bevolking gaat dan met het hele gezin richting de lokale kroeg. Ook als buitenstaander wordt u al snel opgenomen en zult u merken dat de mensen veel interesse hebben in de toeristen die hun stadje met een bezoek vereren. Dus huur snel een cottage in Aldeburgh en ervaar hoe leuk het oosten van Engeland kan zijn.

Plaatsnaam

Aldeburgh

Aantal inwoners

circa 3.000