Cornwall

Cornwall

Regio in Groot-Brittannië

Cornwall ook wel het meest ongerepte stukje Engeland genoemd. Dit Graafschap is gelegen in het uiterste zuidwesten. Je zou het feitelijk een schiereiland noemen.
Deze dunbevolkte regio wordt veelal bezocht door toeristen die een natuurhuisje huren en genieten van de unieke flora en fauna.
Het klimaat in Cornwall is voor Engelse begrippen mild te noemen en dit maakt het ook dat diverse subtropische planten hier prima kunnen gedijen. Dit unieke microklimaat maakt het ook dat je hier het hele jaar door prima de vakantie kunt doorbrengen. De aardige mensen maken het dat je als toerist je van harte welkom voelt. Breng eens een bezoek aan Cornwall en overtuig jezelf dat dit het uniek plekje in Groot-Brittannië is! 


Toerisme

Huur je een huisje in Cornwall dan mag een bezoek aan het meest Zuidwestelijke puntje van Engeland niet ontbreken. Dus stap in je (huur)auto en reis af naar Land’s End. Een plek die zijn naam zeker eer aan doet. Aangekomen ter plekke en uitkijkend over de zee ervaar je hoe nietig wij als mens toch maar zijn.
Ook staat Cornwall bekend om zijn historische vondsten. Archeologen hebben tijdens uitgravingen diverse lagen van het verleden bloot gelegd en ook zijn er diverse cultuurhistorische vondsten gedaan. In dit deel van Engeland tref je ook de fraaiste oude kastelen aan en ook zijn er nog enkele prachtige ruïnes te bezoeken.
Pak de auto ook eens om een rustig rond te rijden in Cornwall, de leuke dorpjes hebben bijna allemaal één of meerdere pubs waar je te midden van de locals onder het genot van een heerlijke versnapering de dag nog eens aan je voorbij kunt laten trekken. 

Provincie

Cornwall

Oppervlakte

3.558 km2

Aantal inwoners

circa 475.000

Hoofdstad

Truro

Plaatsen in Cornwall