Barnstaple

Barnstaple

Plaats in Groot-Brittannië

Barnstaple is een in de regio Devon. Dit gebied is gelegen in het zuidwesten van Engeland en staat bekend als één van de beste plekken om de vakantie door te brengen.
De stad Barnstaple ligt in het noorden van Devon en is gelegen aan de rivier de Taw.
Het absolute pareltje van deze plaats is de historische overdekte markthal. Van zowel de binnen- als buitenzijde wordt deze veelvuldig gefotografeerd. Dit leuke stadje met zijn liefelijke uitstraling staat wat dat betreft synoniem voor de regio Devon. Toeristen weten deze plaats dan ook steeds beter te vinden en bezoeken deze dan ook met regelmaat. Tegenwoordig is het dan ook mogelijk om een vakantiehuis in of rondom Barnstaple te huren. 


Toerisme

Barnstaple presenteert zich naar toeristen toe als een levendige stad met diverse interessante raakvlakken. En het moet gezegd worden, ze beloven niets te veel. Er zijn prima restaurants te vinden en met de rivierligging is deze stad ook vanaf de buitenkant fotogeniek te noemen. Er zijn culturele voorzieningen op het vlak van theater en musea.
Als u de vakantie doorbrengt in Barnstaple dan zult u het dynamische karakter van deze plaats in Devon ook kunnen herleiden naar de sportevenementen die hier worden georganiseerd.
Het oude stadscentrum is niet erg groot maar wel heerlijk authentiek, dit maakt het middagje struinen door Barnstaple een feest voor de zintuigen. Dus als u de vakantie in het zuiden van Engeland wilt doorbrengen dan is deze plaats zeker het overwegen waard.

Plaatsnaam

Barnstaple

Aantal inwoners

circa 32.500