Staplehurst

Staplehurst

Plaats in Groot-Brittannië

Staplehurst is een dorp gelegen in de Engelse regio Kent. Dit gebied behoort tot de fraaiste van Groot-Brittannië en steeds meer toeristen weten dit deel van het land te vinden.
Het beste kun je Staplehurst te voet verkennen en al wandelend door het gezellige dorpshart bemerk je dat dit één van de typische dorpjes is waar Engeland zo bekend om is geworden.
De oude traditionele gebouwen verraden een zekere grandeur en ook de winkeltjes in het centrum maken het tot een gezellig geheel. Verblijf je in een cottage net buiten Staplehurst dan kun je prima per voet het dorp aandoen en genieten van een goed maal in de plaatselijke pub. De hartelijkheid van de lokale bevolking zal tot gevolg hebben dat je tot sluitingstijd in deze eet- en drinkgelegenheid blijft hangen.
Voor een heerlijk verblijf in landelijk Kent is Staplehurst een plaats welke bij veel mensen tot de verbeelding zal spreken.


Toerisme

Huur je een vakantiehuisje in Staplehurst dan is het goed mogelijk om te voet de directe omgeving van dit deels Kent te verkennen.
De prachtige landschappen maken dit tot een perfecte bestemming in het zuidoosten van Engeland.
Uw verblijf kunt u trouwen perfect combineren met een bezoek aan het prachtige Londen. U kunt per auto hier goed geraken maar Staplehurst heeft een treinstation met een directe verbinding op deze wereldstad.
Ook zijn er in dit deel van Kent vele historische gebouwen te vinden waaronder oude bouwwerken zoals kastelen en ruïnes.
Vanaf uw vakantieadres in Staplehurst kunt u ook de kustlijn van de regio Kent aandoen. Er zijn prachtige stranden gelegen waar u heerlijk kunt wandelen of op een zomerse dag eens een verkwikkende duik in de zee te maken.
Er zijn in de U.K. natuurlijk talrijke leuke dorpjes om te bezoeken tijdens de vakantie, maar wat ons betreft mag Staplehurst niet op dit lijstje ontbreken.

Plaatsnaam

Staplehurst

Aantal inwoners

circa 5.900