Londen

Londen

Regio in Groot-Brittannië

Londen is de hoofdstad van Engeland en één van de meest aansprekende steden ter Wereld. Deze miljoenenstad is het hele jaar door interessant om te bezoeken en jaarlijks doen miljoenen toeristen deze wereldstad aan.
Londen is goed bereikbaar vanuit ons land. Je kunt met de boot, het vliegtuig en trein (kanaaltunnel) binnen enkele uren in Engeland zijn.


Toerisme

Als je Londen in het kader van een stedentrip wilt bezoeken dan weet je bij voorbaat al dat er te weinig tijd is om alles hoogtepunten van de stad te bekijken. Een weekend of midweek Londen volstaat hier simpelweg niet voor.
Als accommodatie kun je kiezen voor een hotel maar steeds populairder wordt het om een stadsappartement in Londen te huren en van hieruit de stad te ontdekken.
Wat kun je allemaal bekijken: teveel om op te noemen. Je hebt de Big Ben, Buckingham Palace, de Tower Bridge en natuurlijk de Tower of London.
Theaterliefhebbers doen het West End aan en voetballiefhebbers kunnen kiezen uit wel een dozijn bekende en minder bekend voetbalclubs.
Londen is ook een echte winkelstad, ga eens naar Oxford Street en vergeet ook niet het wereldberoemde warenhuis Harrods te bezoeken tijdens deze korte vakantie.
In het oosten van de stad zijn leuke marktjes te bezoeken. Doe dit deel dan ook aan en ervaar de geheel eigen “vibe” van dit deel van Londen.

Provincie

Londen

Oppervlakte

1.580 km2

Aantal inwoners

7.600.000

Hoofdstad

Londen

Plaatsen in Londen