Puszta

Puszta

Regio in Hongarije

Als je Hongarije een interessant land vindt om de vakantie eens door te brengen dan zijn er verschillende gebieden die je aan kunt doen. Wil je eens een regio van het land bekijken welke relatief onbekend is bij de toeristen dan is Puszta het gebied om te bezoeken.
Deze streek is het platteland van Hongarije en is te vinden ten oosten van de rivier de Donau. Het Puszta gebied is bekend bij natuurliefhebbers omdat het één van de weinige steppegebieden van Europa is. Verder zijn er een aantal Nationale Parken te bezoeken en ook zijn er kuuroorden te vinden. Mensen die een ontspannen vakantie willen doorbrengen in Hongarije doen er goed aan om een vakantiehuis te huren de Puszta regio. Hier lijkt de tijd nog stil te staan en kunt u onbekommerd genieten van de natuurlijke rijkdommen van dit gebied.


Toerisme

De vakantieganger die houdt van termen als natuurschoon, authentiek, dunbevolkt en ecotoerisme doet er goed aan de vakantie door te brengen in één van de plaatsen die te vinden is in de Puszta regio. Dit is nog echt een gebied in Hongarije die nog steeds zijn eigen identiteit heeft weten te behouden.
Als wandelaar kun je bijvoorbeeld het Nationale Park Hortobágy bezoeken, de imposante graslanden geven u een magnifiek zicht over het park. Als u graag dieren spot dan bent u hier op de juiste plek. Dit steppegebied maakt het dat u ver kunt kijken en dan vaak ook nog 360 graden. Bent u een fietsliefhebber dan kunt u prachtige tochten maken door de Puszta regio, een goede uitvalsbasis is de in dit gebied liggende stad Szarvas. Vanhier kun je het natuurpark van Körös-Maros aandoen. Dit is ook een leuk park voor de sportieve fietser. Dus de mountainbike kan mee richting het vakantieadres in Hongarije.
Wilt u ook nog een dagje stad inplannen tijdens uw verblijf in Puszta dan is de stad Debrecen een goede suggestie. Na de hoofdstad van Hongarije Budapest is dit de plaats met de meeste inwoners. Het heeft bovendien de nodige cultuur en historie te bieden. Een leuke afwisseling dus met de unieke natuur in dit gebied. Welness is ook onlosmakelijk verbonden met dit land en ook in Puszta zijn er heerlijke kuuroorden te vinden waar u heerlijk een dagje kunt ontspannen in thermaal bronwater of genieten van een snikhete sauna. Dit deel van Hongarije heeft dus genoeg te bieden voor een geslaagde vakantie.

Provincie

Puszta

Oppervlakte

-

Aantal inwoners

-

Hoofdstad

-

Plaatsen in Puszta