Aostadal

Aostadal

Regio in Italië

Het Aostadal is bovenin Italië gelegen en vanuit ons land daarom eenvoudig met de auto bereikbaar. Het grenst aan maar liefst twee landen, namelijk Frankrijk en Zwitserland.
Dit heeft als voordeel dat je veel waar voor je geld krijgt als je een vakantiewoning huurt in het Aostadal. Door de ligging kun je niet meerdere gebieden in Italië verkennen, je kunt dus bovendien de eerder genoemde buurlanden aandoen.
De hoofdstad is Aosta welke in een dal is gelegen, de omringende bergen lenen zich prima voor een actieve vakantie in deze Italiaanse regio. Dus waarom eens niet een ander deel van dit prachtige land verkennen, bekijk het aanbod van vakantiehuizen in het Aostadal maar eens op de website van Recreatiewoning.nl


Toerisme

De mensen die de vakantie in noordelijk Italië doorbrengen zijn over het algemeen mensen die er bij voorkeur een actieve vakantie op nahouden. Het Aostadal is voor dit genre recreanten geschapen. Vooral het Grand Paradis (hoogste punt van de regio) is het summum, je kunt hier wandelen, moutainbiken, bergbeklimmen en in de wintermaanden ook nog eens op de lange latten staan.
Als je de vakantie in dit deel van het Aostadal wilt doorbrengen dan is het huren van een chalet dikwijls de beste optie.
De geschiedenis van dit deel van Italië is bij tijd en wijle roerig geweest en overblijfselen hiervan zijn in beperkte mate nog steeds vindbaar. Als u de vakantie in het Aostadal wilt doorbrengen dan is het aan te raden in ieder geval de beschikking te hebben over een auto zodat u de regio goed kunt doorkruizen.

Provincie

Aostadal

Oppervlakte

3,262 km2

Aantal inwoners

circa 130.000

Hoofdstad

Aosta

Plaatsen in Aostadal