Gardameer

Gardameer

Regio in Italië

Van alle Italiaanse meren is het Gardameer veruit de bekendste. Vooral bij Nederlanders is dit meer al vele jaren ongekend populair en massaal huren onze landgenoten dan ook een huisje aan of nabij het Gardameer.
Op zich ook geen wonder want dit meer heeeft erg veel te bieden voor de vakantieganger. Ook zijn er steeds meer mensen die zo verknocht raken aan het Gardameer dat ze overwegen een 2e huis te kopen aan of in de nabijheid van het meer.
Het klimaat is er prima met veel zonuren in de zomermaanden. Op en rondom het meer is er veel te beleven. Elk aan Gardameer gelegen dorpje en stad heeft zijn geheel eigen uitstraling en geschiedenis. Er is voor zowel de actieve als passieve vakantieganger erg veel te beleven.
Voor kinderen zijn er aan het Gardameer leuke pretparken en waterparken te vinden. Een vakantiewoning huren aan het Gardameer (of één van de andere Italiaanse meren) is dan ook aan te bevelen als u een gezinsvakantie wilt inplannen.


Toerisme

Zonvakantie
Aan het Gardameer liggen diverse strandjes waar u heerlijk kunt genieten van de Italiaanse zon. Het water van het Gardameer is in de zomer warm genoeg en leent zich dan ook uitstekend voor de nodige waterpret. Let wel op met kinderen want het meer kan snel dieper worden zonder dat u daar direct erg in hebt.
Liever genieten aan het zwembad ? Ook dit mag geen probleem zijn. Bijna alle vakantieparken en appartementencomplexen welke aan het Gardameer zijn gelegen hebben een eigen zwembad.

Actieve vakantie
U wilt ook op vakantie in Italië actief bezig zijn ? Ook hier scoort het Gardameer goed. Het mag geen wonder heten dat watersport een belangrijke plek inneemt in en rondom de Italiaanse meren. Sporten als surfen en zeilen worden dan ook veel beoefent en het is dag ook mogelijk om een boot te huren of surfles te nemen. Hoor een rond bij uw vakantiehuis wat de mogelijkheden zijn.
Als u meer van wandelen houdt dan kunt u uw hart ophalen aan de bergen die rondom het Gardameer liggen. Vooral de regio Monte Baldo is een prima gebied voor het maken van prachtige bergwandelingen.
Bergbeklimmen is ook mogelijk in de regio rondt het meer. Vooral bij Arco en Nago kunt u (alleen of onder begeleiding) prachtige beklimmingen doen. Als u besluit om op eigen houtje te gaan bergbeklimmen neem dan wel de nodige voorzichtigheid in acht en overschat uw eigen kunnen niet. Ook het materiaal wat u gebruikt moet van goede kwaliteit zijn. Deze kunt u eventueel ook ter plekke huren in een buitensportzaak.
Wilt u wat meer voorzieningen tijdens uw vakantie aan het Gardameer dan is het wellicht een prima idee om te gaan voor het huren van een bungalow op een vakantiepark.

Provincie

Gardameer

Oppervlakte

370 km2

Aantal inwoners

Hoofdstad

Garda

Plaatsen in Gardameer