Hvar

Hvar

Plaats in Kroatië

Hvar is een populair vakantie-eiland in Kroatië en teven naamgever aan de grootste plaats van dit eiland welke gelegen is in de Adriatische Zee. Hvar staat bekend om zijn authentieke karakter, denk dan aan een heuvelachtige omgeving waarin je over een matige infrastructuur door liefelijke plaatsjes komt waar de tijd nog steeds lijkt stil te staan.
Hoewel populair onder vakantiegangers heeft dit Kroatische eiland zijn eigen karakter nog steeds aardig weten te behouden. De groene vegetatie geeft een gevoel van vrijheid en het heerlijke klimaat en de aanwezigheid van leuke strandjes maakt Hvar tot een prima plek voor het huren van een vakantiehuis. Ervaar het zelf en breng de vakantie eens door in dit unieke stukje Kroatië.


Toerisme

Er zijn talloze Kroatische eilanden welke populair zijn onder toeristen en Hvar is daar er zeker één van. Niet zo vreemd door al het moois wat deze plek te bieden heeft. Het bergachtige karakter welke en de grillige natuur maakt het dan Hvar een heerlijke vakantiebestemming is in Kroatië. Natuurliefhebbers zullen zich prima vermaken met het ontdekken van het eiland. Maar tegelijkertijd is het klimaat hier heerlijk en schijnt de zon hier het meest van heel het land. De leuke stranden en gezellige badplaatsen doen de rest en in het zomerseizoen boeken veel mensen dan ook een appartement dicht bij één van de stranden van Hvar. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in het binnenland van dit Kroatische eiland een leuk vakantiehuis te huren. Want niet te lang en ontdek Hvar nu het nog een authentiek karakter heeft.

Plaatsnaam

Hvar

Aantal inwoners

circa 12.000