Pašman

Pašman

Plaats in Kroatië

De eilanden van Kroatië zijn geliefd bij de toeristen en het leuke is er ook van dan veel van deze eilandjes een eigen identiteit hebben. Als je een vakantiehuis huurt op Pašman dan ben je zeker van een prachtige bestemming in dit deel het land.
De oppervlakte van het eiland is nog geen 60 vierkante kilometer en er wonen maar een klein vierduizend mensen, natuurlijk komt dit aantal in de zomermaanden een stukje hoger te liggen omdat er nogal wat mensen zijn die de vakantie op Pašman willen doorbrengen. Toch is het een prima plek om helemaal tot rust te komen, er zijn leuke dorpjes Kraj, Tkon en Barotul in de buurt hiervan kun je prima een vakantiewoning huren. Beklim ook eens het hoogste punt van het eiland, van hieruit heb je een prachtig uitzicht over dit deel van Kroatië.


Toerisme

Als je een vakantievilla op Pašman huurt kun je kiezen uit verschillende  opties. Wil je vooral gaan voor een relaxvakantie dan is het idee om op het eiland te blijven heel aanlokkelijk. Maar wil je vooral dit deel van Kroatië verkennen dan zul je blij zijn te horen dan je prima dagtripjes kunt maken.
Met een boot kun je omliggende eilanden aandoen of het Kroatische vaste land aandoen. De natuur is prachtig in dit deel van het land en als je een buitenmens bent zul je dagelijks weer verrast worden door al het prachtigs wat Kroatië te bieden heeft.
Tegen de avond zul je met een voldaan gevoel terugkeren bij je bungalow op het eiland Pašman.

Plaatsnaam

Pašman

Aantal inwoners

circa 3.600