Selca

Selca

Plaats in Kroatië

Selca is een dorp welke gelegen is op het eiland Brac. Deze is gelegen voor de kust van Kroatië en behoort tot de regio Dalmatië.
Door zijn ligging in de Adriatische Zee krijg je op dit eiland natuurlijk al gauw het ultieme vakantiegevoel. Dit gaat ook zeker op als je een vakantiehuis huurt in Selca, dit dorpje is op amper een kilometer van de zee gelegen. Het leuke is dat u zich hier geen toerist waant maar als het ware onderdeel uitmaakt van het dorp. Alles gaat op zijn gemak en er zijn eigenlijk geen echte voorzieningen die alleen maar op het toerisme gericht zijn. In Selca zijn er weliswaar enkele restaurantjes te vinden, maar de klanten is een leuke mix van locals en toeristen. 


Toerisme

Als u de vakantie door wilt brengen in Kroatië en kiest voor de regio Dalmatië dan gaan de meeste mensen voor het vasteland. Maar is het niet veel leuker om te verblijven op het eiland Brac ? Als dit u iets lijkt dan is het dorp Selca een plek welke uitermate geschikt is om te verblijven.
Vanuit uw accommodatie kunt u heerlijke ritten maken over het eiland. De natuur zal u zeker verassen en ook de leuke plaatsjes die u doorkruist zijn de moeite waard. Vanuit uw vakantiewoning in Selca zijn de stranden van Brac prima bereikbaar. Doe Radonja of Spilice eens aan voor een dagje genieten aan de Adriatische Zee.
Kortom als u de vakantie door wilt brengen op het Kroatische eiland Brac dan is de plaats Selca een topbestemming.

Plaatsnaam

Selca

Aantal inwoners

circa 2.000