Banjole

Banjole

Plaats in Kroatië

Banjole is een dorpje in Istrië. Het is populair onder toeristen voornamelijk door haar prachtige ligging aan de Adriatische Zee. Het heeft een schilderachtige ligging in de baai van Uvala Soline.
Denk je erover een vakantiewoning te huren in Banjole dan is het goed te weten wat voor faciliteiten dit vissersdorp te bieden heeft.
In het oude centrum van Banjole zijn enkele gezellige restaurants te vinden waar je, hoe kan het ook ander heerlijke dagverse vis kunt proeven. Ook je dagelijkse boodschappen kun je in het plaatsje zelf doen. De omgeving is het mooiste wat Istrië te bieden heeft en denk je erover om in deze regio van Kroatië de vakantie door te brengen dan is Banjole en perfecte plek om een accommodatie te huren.


Toerisme

Zoek je een authentiek vakantiehuis dan zijn deze in Banjole zeker te vinden. Maar wat is er in het zuidelijke deel van Istrië zoal te zien en doen? Wees gerust, dit fraaie stukje Kroatië zal je zeker niet teleurstellen. Voor een leuke stad is Pula een goede suggestie. Het prachtige oude centrum heeft leuke winkeltjes, gezellige marktpleinen en als slagroom op de taart een prachtig oude arena. Deze kun je bezichtigen!
Ook leuk is om vanuit de haven van Banjole een boottocht te maken en eens langs de kust van Istrië te varen en een rondje om de prachtige eilanden te maken en dit af te wisselen met een duik in de zee.
Bezoek ook eens wat lokale marktjes in omliggende dorpen en ervaar de gastvrijheid van de lokale bevolking. Het zonnige klimaat en de prachtige omgeving maakt het dat zich snel gaat thuis voelen tijdens uw verblijf in Banjole!

Plaatsnaam

Banjole

Aantal inwoners

circa 675