Barban

Barban

Plaats in Kroatië

Wil je op een rustige locatie in Istrië de vakantie doorbrengen dan is het dorp Barban wellicht de plek voor jou. Deze authentieke plaats is gelegen in de binnenlanden van deze regio en is ene prima bestemming voor een ieder die zich wil verdiepen in de geschiedenis van dit gebied en tevens wil genieten van een heerlijk klimaat.
Het is mogelijk om een vakantie in of aan de rand van Barban te huren, je vertoeft dan ik een prachtig stukje Kroatië en hoewel het een relatief kleine plaats is zijn er wel de nodige faciliteiten te vinden. Zo kun je er levensmiddelen kopen en is er in de dorpskern ook een pizzeria te vinden. Kortom een lekker rustige bestemming dat Barban.


Toerisme

Istrië is natuurlijk een toeristisch gebied maar boek je een vakantievilla in Barban dan zal je daar niet veel van bemerken. De binnenlanden zijn rustig en staan garant voor een ontspannen verblijf in dit deel van Kroatië.
Breng je de vakantie met je kroost door in Barban dan is het Raski-Kanaal een plek die je moet aandoen. De kinderen kunnen hier leuke spelen aan het water en ook kun je hier perfect pootjebaden en zwemmen. Het rustige en overzichtelijke water maakt dit tot een perfect dagje uit voor het hele gezin.
Rondom Barban zijn meerdere leuke dorpen te vinden die je aan kunt doen en waar je tegen de avond voor weinig geld heerlijk uit eten kunt. Verder is het vooral genieten van een heerlijke tijd in de regio Istrië.

Plaatsnaam

Barban

Aantal inwoners

circa 2.750