Kanfanar

Kanfanar

Plaats in Kroatië

Kanfanar is een dorp welke gelegen is in Kroatië. Het is te vinden centraal in regio Istrië. Dit gebied is populairs bij veel vakantiegangers. De laatste jaren zijn hier ook steeds meer Nederlanders te vinden die ervoor kiezen om hier de vakantie door te brengen.
Als je een vakantiehuis huurt in Kanfanar kun je vanuit deze plaats de streek goed leren kennen. Het grootste pluspunt van dit dorp is de landelijke liggen. Je kunt hier optimaal genieten van het buitenleven. En zult al snel de schoonheid van dit gebied ontdekken. Istrië heeft niet alleen een fraaie kustlijn, ook in het binnenland is het prima toeven en ervaar je nog meer het authentieke karakter van dit deel van Kroatië. Je ziet hier minder toeristen en hebt meer oog voor de traditionele waarden van dit gebied. Breng de vakantie eens door in Kanfanar en ook jij komt waarschijnlijk tot de conclusie dat het de moeite waard is.


Toerisme

Istrië is gelegen in het noorden van Kroatië en daarom geschikt voor een autovakantie. Vliegen kan trouwens ook, het is mogelijk op de luchthaven van Pula te vliegen. Vanaf daar is het nog een uurtje rijden met een huurauto van uw vakantieadres in Kanfanar.
Als u hier verblijft dan moet u het nabijgelegen Rovinj eens aandoen. Dit leuke havenstadje heeft zijn oude grandeur prima weten te bewaren en het is leuk wandelen door de smalle steegjes. U dient hiervoor wel goed ter been te zijn want de kasseien in combinatie met de oplopende straatjes zijn een uitdaging.
Natuurlijk kunt u vanuit Kanfanar ook prima één van de kiezelstranden bereiken. Het zonnige weerbeeld maakt dit tot een leuk uitstapje. Istrië is een regio waar je passief en actief de vakantie doorbrengen prima kunt combineren. Dus wacht niet te lang en bezoek het diverse noorden van Kroatië eens. 

Plaatsnaam

Kanfanar

Aantal inwoners

circa 1.500