Poreč

Poreč

Plaats in Kroatië

Poreč is een kustplaats in Kroatië en daarnaast een geliefde vakantiebestemming voor toeristen uit binnen- en buitenland. Het oude stadscentrum is een absolute trekpleister, in het hoogseizoen zijn hier dan ook veel toeristen die deze stad in Istrië bezoeken. Ook zijn er goede musea, leuke galeries en een bruisend nachtleven te vinden.
Maar door zijn gunstige ligging aan en kust en in de directe nabijheid van stranden is Poreč ook een prima vakantiebestemming. Veel mensen kiezen er dan ook voor om aan de rand van deze plaats een vakantiehuis te huren.
De stad is ingericht op toeristen en alles wat je nodig hebt om een geslaagde vakantie in Kroatië door te brengen is hier dus wel te vinden. Spreekt dit je aan dan is het eerste wat je moet doen ons aanbod van vakantiewoningen in Poreč bekijken.


Toerisme

Istrië mag je zonder aarzelen de populairste vakantieregio van Kroatië noemen. Jaarlijks brengen veel Europeanen waaronder natuurlijk ook de nodige Nederlanders en Belgen hier de vakantie door. Veel van deze toeristen kiezen ervoor om in Poreč een vakantievilla of appartement te huren. Niet alleen de stad zelf is leuk, maar ook het binnenland van Istrië is leuk, prachtige natuurparken zijn er te vinden en diverse andere leuke dorpen en kleinschalige steden. Ook zijn er diverse eilanden te bezoeken en vanuit de haven van Poreč kun je direct de boot pakken. De ligging van de stad op een schiereiland maakt het dat dit een populaire plek is om de nodige foto’s te schieten. Ontdek Poreč snel en hoe dat beter te doen dan hier de vakantie door te brengen.

Plaatsnaam

Poreč

Aantal inwoners

circa 15.000