Pula

Pula

Plaats in Kroatië

Pula is de belangrijkste stad van Istrië en een populaire plaats om de vakantie door te brengen. De prachtige ligging in het zuiden van deze regio en direct aan het water is er debet aan dat veel mensen ervoor kiezen om in dit deel van Kroatië door te brengen.
Het mag dan ook geen bevreemding wekken dat het aanbod van Vakantiehuizen, hotels en andersoortige accommodaties in Pula groot mag worden genoemd. Maar ook het centrum van de stad is de moeite waard, de Romeinse invloeden uit de vroegere overheersing zijn nog goed zichtbaar. De voornaamste blikvanger van Pula is toch wel het amfitheater. Deze oude arena is iets wat je moet bekijken als je in het zuiden van Istrië de vakantie doorbrengt.


Toerisme

Wie Kroatië zegt noemt vaak Istrië als eerste en in dit gebied is de stad Pula toch wel een van de toeristentrekkers. Maar als je in deze plaats verblijft tijdens de vakantie dan kun je wel prima andere plekken in de regio aandoen. Natuurlijk is een dagje aan één van de stranden van Pula geen straf en ook het historische centrum is een bezoek meer dan waard. Maar de aanwezigheid van de natuurparken in de binnenlanden van Istrië moeten je overhalen tot een actieve vakantie op zijn tijd. Of ga eens eilandhoppen, dit deel van Kroatië leent zich hier perfect voor. Je kunt altijd nog een dagje Poreč doen. Deze plaats is per auto prima bereikbaar vanaf je vakantie adres in Pula. Je zult al snel merken dat dit deel van Istrië een heerlijke vakantiebestemming is. Dus twijfel niet te lang en breng de zomervakantie eens door in deze Kroatische regio.

Plaatsnaam

Pula

Aantal inwoners

circa 70.000