Rovinj

Rovinj

Plaats in Kroatië

Rovinj is een stad welke aan de westkust van de regio Istrië is gelegen. Deze plaats wordt gerekend tot één van de mooiste kleinschalige steden van geheel Kroatië.
Het oude stadscentrum met zijn prachtige smalle steegjes  met hier een daar schitterende doorkijkjes naar de Adriatische Zee. Rovinj is een prima plek om een vakantiehuis te huren, er is genoeg te zien en te doen in de plaats zelf. Maar ook de rust van het binnenland en de stranden zijn vlakbij. De invloeden van dit stadje zijn voornamelijk Italiaans en duidelijk herkenbaar. Op het hoogste punt van Rovinj is een oude kerk te vinden, rondom dit gebouw heeft u prachtige vergezichten over zee en het achterland. 


Toerisme

Istrië is voor veel mensen die in dit land de vakantie willen doorbrengen toch wel de regio om naar toe te gaan. Dit komt door een mix van fraaie stranden, een schitterende rotskust, prachtige eilanden en een interessant binnenland.
Als u midden in de stad Rovinj een appartement huurt zult u bemerken dat dit een unieke ervaring is. U staat midden in het lokale gebeuren, de leuke marktjes en kleine restaurants en barretjes en de kronkelende straatjes maakt het dat het hier om een authentieke vakantie-ervaring gaat. Vanuit de haven van Rovinj kun je eilanden bezoeken, de rode eilanden liggen bijvoorbeeld dichtbij. Dit is een prima plek om een dagje te relaxen aan het water.
Maar vanaf uw vakantieadres in Rovinj kunt u ook het achteland van Istrië prima verkennen. U zult aan het eind van de vakantie hoogst vermoedelijk gaan beamen wat al vele toeristen voor u hebben gedaan; Kroatie is een heerlijk land om de vrije tijd te spenderen.

Plaatsnaam

Rovinj

Aantal inwoners

circa 14.900