Blokzijl

Blokzijl

Plaats in Nederland

Blokzijl is een zogenaamd (voormalig) Zuiderzeestadje en maakt onderdeel uit van de provincie Overijssel. Het heeft een prachtige oud centrum met gezellige steegjes en leuke winkeltjes. Ook het jachthaventje heeft absoluut zijn charme.
De aanwezigheid van het water is een voorname reden voor de belangstelling welke toeristen in dit dorp hebben. Je kunt hier heerlijk met de boot varen en er zijn dan ook veel waterliefhebbers die een vakantiehuis huren met als insteek veel van de tijd op het water door te brengen. Door zijn ligging was Blokzijl in vroegere jaren een welvarende plaats. Vooral in de Gouden Eeuw gingen de zaken voorspoedig en werd er veel handel gedreven. Toeristen die een vakantiehujis huren in Blokzijl doen tegen de avond vaak het stadje aan aan om eens goed uit eten te gaan en er zijn dan ook enkele prima restaurants te vinden in en om dit plaatsje in de kop van Overijssel. In het zomerseizoen zijn er veel vakantiegangers te zien die al struinend door de straatjes genieten van al het moois wat Blokzijl te bieden heeft.


Toerisme

Als u graag actief bezig bent tijdens uw vakantie en graag uw vakantieperiode in Nederland doorbrengt dan is de omgeving van Blokzijl wellicht een prima keuze. Er zijn hier prachtige fietstochten te maken en ook een aantal prachtige wandelroutes. In de omgeving liggen dan ook enkele natuurparken welke per auto makkelijk bereikbaar zijn. In Blokzijl zelf is het centrum met zijn haven het meest populair. De oude gevelpanden aan de Bierkade worden steevast vastgelegd door toeristen met een camera. 
Ook het nabijgelegen Giethoorn is een heuse aanrader. Dit dorp is erg populair bij toeristen om zijn prachtige waterwegen en oude gerestaureerde boerderijen. Het is dan ook relatief eenvoudig om in dit deel van Overijssel een vakantiewoning te boeken.
Het watertoerisme speelt ook een erg belangrijke rol in deze regio en een tochtje of rondvaart maken met een boot mag dan ook niet ontbreken in uw planning.
Al met al is een vakantie doorbrengen in of rondom Blokzijl een prima tip als u eens lekker in Nederland wilt blijven.

Plaatsnaam

Blokzijl

Aantal inwoners

circa 1.325