Dalfsen

Dalfsen

Plaats in Nederland

Dalfsen maakt onderdeel uit van de provincie Overijssel en is gelegen aan de rivier de Vecht. Hierdoor maakt dit dorp vooral in de zomermaanden een gezellige indruk doordat het wordt aangedaan door veel toeristen die in deze regio een vakantiehuis huren. Dalfsen heeft dan ook een leuk dorpskern waar vakantiegangers graag even een kijkje nemen, ook zijn er nog enkele markante gebouwen te vinden in dit dorp.
Door zijn ligging aan de Vecht maakt het dat er veel waterrecreanten deze regio aandoen en dus ook een impuls zijn voor het lokale toerisme in deze streek.


Toerisme

Dalfsen ligt in een rustige en groene omgeving, dit maakt het dat vooral wandelaars en fietsers deze regio aandoen tijdens hun vakantie in Overijssel. Er zijn bossen genoeg te vinden waar je vooral prachtig kunt wandelen. Maar ook zijn er voldoende goed geprepareerde fietsroutes te vinden die je door diverse leuke plaatsjes voeren tijdens de vakantie in de regio rondom Dalfsen. Dit alles maakt dat de recreant graag een midweek of lang weekend wil doorbrengen in dit deel van Overijssel en er zijn dan ook diverse vakantiewoningen te vinden.

Plaatsnaam

Dalfsen

Aantal inwoners

circa 7.900