Dinkelland

Dinkelland

Plaats in Nederland

De gemeente Dinkelland is te vinden in de provincie Overijssel en wel in Twente. Deze streek is bij veel toeristen populair voor een heerlijk weekendje ertussenuit. De gemoedelijkheid van de lokale bevolking spreekt veel toeristen aan. De grootste plaats van de gemeente is Denekamp, maar voor veel mensen zal Ootmarsum toch de meeste aantrekkingskracht hebben voor het huren van een vakantiehuis. Dit historische stadje met zijn oude centrum is populair en het hele jaar door verblijven er in deze plaats dan ook toeristen. Maar als je een vakantiewoning huurt in Denekamp heb je het voordeel dat Landgoed Singraven hier te vinden is. Maak eens een wandeling in de tuin of bezoek de watermolen.
De gemeente Dinkelland is een bezoek meer dan waar en hoe dat beter te ondervinden dan tijdens een ontspannen land, midden in het Twentse land.


Toerisme

Het oosten van Nederland heeft veel te bieden en dat gaat zeker op als u ervoor kiest om een vakantiehuis in Ootmarsum of Denekamp te huren. In Twente gaat het leven nog lekker rustig zijn gang en als u de vakantie in Dinkelland doorbrengt zult u vanzelf in dit ritme meegaan.
De natuur in deze gemeente is prachtig, er zijn bosrijke gebieden te vinden maar ook glooiende landschappen met heerlijke vergezichten. Wilt u tijdens de vakantie een dierentuin bezoeken dan is het over de grens gelegen Nordhorn een plaats die makkelijk bereikbaar is. Voor een dagje stad is Oldenzaal of het iets verder gelegen Enschede suggesties die eventueel kunt overwegen. Maar vanaf uw vakantieaccommodatie is ook kunststad Ootmarsum een plaats die u moet zien. Voor een midweek of lang weekend weg is Dinkelland een goede keus!

Plaatsnaam

Dinkelland

Aantal inwoners

circa 21.000