Giethmen

Giethmen

Plaats in Nederland

Giethmen is een klein buurtschap welke centraal in de provincie Overijssel is gelegen.
Deze plaats is te vinden in de Sallandstreek, een gebied welke bekend staat om de groene omgeving bestaande uit weidevelden en bossen.
Voor een vakantie te midden van lokaal natuurschoon is het huren van een bungalow in Giethmen een aanradertje. De landelijke omgeving van dit deel van Nederland zal de rechtgeaarde buitenmens een gevoel van jubel geven. Er op uit trekken tijdens je verblijf is dan ook iets wat je moet doen en er zijn gebieden genoeg die het verkennen waard zijn. Het buitengebied van Giethmen is prachtig!


Toerisme

In Giethmen is een vakantieparkje te vinden compleet met buitenzwembad. Wat dat betreft is het in de zomermaanden zeker een plek waar je met het hele gezin kunt vertoeven. Maar verwacht geen recreatiepark met tal van faciliteiten.
Wie een recreatiewoning huurt in Giethmen gaat toch vooral voor het natuurgebied en in de regio Salland van de provincie Overijssel is dit uiteraard in ruime mate voorhanden.
Wil je een dagje winkelen dan is Ommen een leuke plaats om naar toe te rijden. Deze gezellige plaats kun je prima te voet verkennen. Ook kun je een wandeling maken langs de rivier de vecht. Tegen de avond kunt je dan weer genieten in je knusse huisje net buiten Giethmen.

Plaatsnaam

Giethmen

Aantal inwoners

circa 170