Giethoorn

Giethoorn

Plaats in Nederland

Giethoorn is gelegen in de kop van de provincie Overijssel. Het geniet landelijk grote bekendheid door de waterwegen die kriskras door het dorp heenlopen. Hierdoor is deze plaats ook wel bekend als het Venetië van Nederland. Ook zijn er diverse meren te vinden om deze plaats heen. Midden in het dorp is Vakantiepark Giethoorn te vinden, werkelijk een unieke locatie! Het zal dan ook geen verbazing wekken dat er hier veel waterrecreanten te vinden zijn in de zomermaanden. Het huren van een fluisterbootje is erg populair. Ook typerend voor dit dorp zijn de prachtige oude boerderijen die binnen de dorpsgrenzen te vinden zijn. Als u meer wilt weten over de Gieterse woningen dan kunt u een bezoek brengen aan museum 't Olde Maat Uus, deze is te vinden aan het Binnenpad. Het is ook mogelijk om in Giethoorn zelf een vakantiehuis te huren. Er zijn meerdere particulieren welke als inkomstenbron een huisje in de verhuur hebben.
Wat ook kenmerkend is voor Giethoorn is het gegevan dat het op te delen is in drie stukken, namelijk het Noordeinde, de Middenbuurt en het Zuideinde. Dit geeft al aan dat het dorp gesitueerd is aan waterpartijen en daar zijn langerekte vorm aan heeft ontleend.


Toerisme

Giethoorn is erg populair onder toeristen en in het hoogseizoen is het hier dan ook erg druk, het toerisme in dan ook een belangrijke inkomstenbron voor de inwoners van het dorp. Je kunt een leuke wandeling maken door het dorp, maar nog veel populairder is per boot door Giethoorn heen te varen. Ook kunt u prachtig tochten maken over één van de omliggende meren. Er worden georganiseerde rondvaarten aangeboden waar u onder begeleiding van een gids van alles te weten komt over Giethoorn en zijn omgeving. Je kunt zelf ook een fluisterboot huren en kiezen voor een route van enkele uren die je een goed beeld geven van de omgeving. Om al deze vakantiegangers te kunnen huisvesten zijn er in en rondom Giethoorn talloze leuken vakantiehuizen te vinden welke door de toeristen kunnen worden gehuurd.
Ook zijn er twee schitterende natuurparken te bezoeken, je hebt de Wieden welke voor een deel aan Giethoorn grenst, dit park heeft zijn eigen vegetatie en is alleen daarom al een bezoekje waard. Dan zijn er ook nog de Weerribben, dit natuurpark leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen en unieke fietstochten.
Giethoorn en de kop van Overijssel hebben u veel te bieden en hier eens een vakantie doorbrengen is een prima suggestie.

Plaatsnaam

Giethoorn

Aantal inwoners

circa 2.600