Gramsbergen

Gramsbergen

Plaats in Nederland

Gramsbergen is gelegen in de provincie Overijssel en ligt dicht bij een plaats als Hardenberg.
Het centrum van het dorp doet knus en authentiek aan.
In deze plaats is ook een informatiecentrum te vinden waar bewijzen te vinden zijn dat er hier duizenden jaren geleden als mensen woonden.
Veel mensen die een vakantiehuis huren in of nabij Gramsbergen komen hier vooral voor de natuur. Het Vechtdal is een natuurpark waar de vakantieganger heerlijk kan fietsen en wandelen. Vooral in de zomermaanden trekt dit het nodige toerisme naar deze regio van Nederland.


Toerisme

Als u besluit om op vakantie te gaan in de omgeving van Gramsbergen dan wilt u waarschijnlijk graag weten wat er allemaal te doen is in dit deel van Overijssel.
Bent u een liefhebber van een stedenbezoekje dan is een stad als Enschede of Zwolle waarschijnlijk een leuk idee. Deze steden hebben beiden een gezellig centrum en  bieden de winkelliefhebbers meer dan voldoende vertier.
Ook een leuke plaats om te bezoeken is Ommen, in de zomer trekt deze plaats veel toeristen en vooral liefhebbers van waterrecreatie zitten hier prima.
In de directe omgeving van Gramsbergen zijn er ook enkele natuurparken en diverse bossen te vinden waar u als sportieve recreant kunt genieten van de heerlijke natuur.
Deze streek in Overijssel is dan ook absoluut het overwegen waard als u heeft besloten een vakantie in eigen land te willen doorbrengen.

Plaatsnaam

Gramsbergen

Aantal inwoners

3.100