Haarle

Plaats in Nederland

Haarle is een dorp in de provincie Overijssel. Het maakt onderdeel uit van de Sallandstreek, dit is een gebied welke bekend staat om prachtige natuurparken en veel faciliteiten voor jong en oud. Als je de vakantie in deze regio door wilt brengen dan zijn de voorzieningen goed te noemen. Weliswaar heb je een auto nodig om de regio te doorkruisen maar daar staat tegenover dat de infrastructuur prima is en de mogelijkheden talrijk.
Huurt u een vakantiehuis in de omgeving van Haarle dan kunt u op zich de dagelijkse boodschappen in dit dorp zelf doen en ander liggen plaatsen als Nijverdal, Hellendoorn en Raalte dichtbij. Ook de plekken die voor toeristen interessant zijn liggen niet te ver van Haarle af. Kortom een prima locatie om de vakantie in Salland door te brengen.


Toerisme

Oost-Nederland is een regio welke door steeds meer toeristen wordt ontdekt. Het is relatief dunbevolkt en de natuur is er over het algemeen de moeite waard. Als u een vakantiewoning heeft geboekt in het dorp Haarle dan zult u zelf ervaren wat dit deel van het land zo leuk maakt.
Avonturenpark Hellendoorn ligt bijvoorbeeld op nog geen tien minuten rijden en brengt u een gezinsvakantie dor in Salland dan moet u dit leuke pretpark zeker bezoeken. Ook de Sallandse Heuvelrug is maar enkele minuten rijden en ook per fiets is dit natuurpark vanuit Haarle prima bereikbaar. Wilt u tijdens uw verblijf in dit deel van Overijssel een stad bezoeken dan zijn Deventer en Zwolle de beste opties. Het zijn totaal verschillende steden maar beide de moeite waard.
Een vakantie in Haarle is een uitje voor het hele gezin en er zijn dan ook mensen die overgaan tot de aanschaf van een 2de woning in de buurt van dit leuke dorp.

Plaatsnaam

Haarle

Aantal inwoners

circa 2.175