Hellendoorn

Hellendoorn

Plaats in Nederland

Hellendoorn is een plaats die valt onder de provincie Overijssel. Het is een leuk dorp met het nodige toerisme. Natuurlijk komt dit mede door de aanwezigheid van het net buiten het dorp gelegen avonturenpark Hellendoorn. Mede daarom is er enkele jaren geleden een vakantiepark verrezen.
Maar er is wel degelijk meer te doen in dit deel van de provincie. Vooral de natuur is erg mooi, Hellendoorn ligt namelijk midden tussen de landerijen en bossen. Ook zijn er een aantal prima vakantiehuizen en hotels te vinden waar de toeristen kunnen verblijven tijdens de vakantie. Ook is er in en rondom Hellendoorn een goede restaurants te bezoeken.


Toerisme

Hellendoorn is een plaats welke geliefd is bij vakantiegangers en het dorp is dan ook gebaat bij het toerisme. Jong en oud kan een goede vakantie doorbrengen in deze streek, alle ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig. Er is amusement voor de kinderen en prachtige natuur voor de volwassenen. Het vakantievillapark aan de rand van het dorp bestaat uit luxe vakantiehuizen en dit park heeft ook allerlei faciliteiten. Dus ook bij een dagje slecht weer is er niets verloren. Als u met uw kinderen op vakantie gaat weet u hoe belangrijk dit is.
In de nabijheid ligt ook het natuurpark de Holterberg. Hier zijn de laatste jaren veel voorzieningen bijgekomen, zoals een museum, toeristencentrum en een populair pannenkoekenrestaurant. Er zijn hier diverse wandelingen te maken, maar in de zomermaanden zult u hier ook veel fietsers aantreffen.
Als u een dagje naar de stad wilt dan zijn plaatsen als Deventer en Enschede goed bereikbaar.
Kortom als u een vakantiewoning huurt in de omgeving van Hellendoorn zult u een leuke vakantieperiode beleven.

Plaatsnaam

Hellendoorn

Aantal inwoners

circa 6.150